Haber / “Suriye’de Çerkesler de ölüyor” Eylemi Yapıldı
20:32 5 January 2013

Çerkesler, Suriye’deki iç savaş nedeniyle Çerkeslerin de öldüğüne dikkat çekti. Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık grup, Suriye’de yaşayan Çerkeslerin de güvenli bir şekilde tahliye edilmesini istedi.

ÇERKESLER, Suriye’de yaşanan iç savaşlar nedeniyle Çerkeslerin de öldüğüne dikkat çekerek Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği önünde bir protesto gösterisi yaptı. Kafkas Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen vatandaşlar, elçilik önünde toplanarak, Suriye’de yaşayan ve sayıları 100 bini bulan Çerkeslerin anavatanlarına dönmesi için Rusya’nın bir an önce harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi. Grup, Suriye’de yaşayan Çerkeslerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesini istedi.
SİVİLLER HAYATINI KAYBEDİYOR
Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Suriye’de 2 yıldır devam eden iç savaş her geçen şiddetini artırıyor ve çatışmalarda en çok siviller hayatını kaybediyor. 1864 Çerkes soykırımı ve sürgünü ile Çerkeslerin anavatanlarından koparak dünyanın dört bir tarafına savuran Çarlık Rusyası’nın mirasçısı ve devamı olan Rusya Federasyonu, Suriye Çerkeslerinin vatanlarına dönmesinin önündeki her türlü engeli derhal kaldırmalı, kendi olanakları ile anavatanlarına dönemeyen Çerkeslerin acil ve sağlıklı tahliyesi için özel önlemler almalıdır. Rusya, tarihi ve insani sorumluluklardan kaçmamalıdır” denildi. Kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.
Oğuz Demir / KAFFED

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar