10 Eki 2014
Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri
14:09 8 October 2014

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesi başvuruları 10 Ekimde son buluyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesi, International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan Laureate Vakfı) işbirliği ile hayata geçiriliyor.

Genç Sosyal Girişimci Ödülleri web sitesinde katılımcıları yapılan çağrı ve katılım şartları şu şekilde;

Bugünün genç sosyal girişimcileri güçlü, sürekli gelişen ve pozitif değişikliğe ayak uyduran bireylerdir. Ancak şüphesiz ki bir ağa, farklı becerilere ve kendilerine sağlanan kaynakların etkin kullanımı ile ilgili gelişime ihtiyaç duymaktadırlar. Biz genç sosyal girişimcilerin dört önemli ihtiyacı olduğuna inanıyoruz:

1) Beceriler

2) Profesyonel mentorlara ve destekleyici ağlara ulaşım

3) Birebir öğrenmeye yönelik fırsatlar

4) Maddi kaynaklar

Yarı finale kalan 20 aday bu konulara ilişkin olarak İstanbul’da eğitim alacak ve finalistlerin belirlenmesinden önce İstanbul Bilgi Üniversitesi çalışanlarıyla tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulacak.

Ulusal Genç Sosyal Girişimciler: YouthActionNet® Ulusal Enstitü programı Brezilya, Meksika, Avustralya, Şili, Mısır, Haiti, İsrail, İspanya ve Türkiye’de uygulanmaktadır.

Küresel Genç Sosyal Girişimciler: YouthActionNet® Küresel Enstitü programı uluslararası konulara değinen ve sorunlara yaratıcı çözümler bulan genç yetenekleri tespit ederek değerlendirmektedir. Bu yarışma bizzat Uluslararası Gençlik Vakfı tarafından yürütülmektedir.

Ulusal Enstitü ağı ülkeler bazında Küresel Enstitü ise dünya genelinde uygulanmaktadır. BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nin 10 finalisti aynı zamanda küresel programa aday olabileceklerdir.

Küresel programda ödüllendirilen bir genç şunları belirtiyor:

“Bu benim katıldığım ilk ciddi program. Verilen eğitimler aracılığıyla insanlardan daha fazla neler öğrenebileceğimi ve projemi nasıl başarıya taşıyabileceğimi öğrendim. Müthiş faydalı bir süreçten geçirildik ve yalnız olmadığımı anladım.”

Daha detaylı bilgi ve katılım için: http://www.bilgiggo.org/genc-sosyal-girisimciler/

Comments are closed.