16 Haz 2014
Sinemalarda bu hafta vizyona giren filmler: “Kış Uykusu” Vizyonda (Fragmanlar)
14:32 13 June 2014

Türkiye sinemalarında bu hafta 2′si yerli film olmak üzere 5 film izleyiciyle buluşacak.

Sinemalarda bu hafta vizyon giren filmler; Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü alan Kış Uykusu, Muppets Aranıyor, Karışık Aile, Kış Uykusu, Tutturamayanlar, Locke.

“Kış Uykusu”

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği filmde Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbağ,Ayberk Pekcan ve Serhat Mustafa Kılıç’ın rol alıyor.

Aydın emekli bir oyuncudur; aktörlüğü bıraktıktan sonra Orta Anadolu’da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirir. Hayatında ise iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç karısı Nihal ve boşanmış olan kız kardeşi Necla. Kışın bastırması ve kar yağışının artması bu küçük taşrada en çok Aydın’ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder.

 

“Muppets Aranıyor”

James Bobin’in yönettiği filmde Tom Hiddleston, Stanley Tucci, Lady Gaga,Debby Ryan ve Salma Hayek rol alıyor.

Muppet’lar ikinci devam filminde bu kez Avrupa’ya açılıyor. Berlin, Madrid, Dublin ve Londra gibi Avrupa başkentlerinde büyük sinemalarda kapalı gişe sahne alan tüm Muppets üyeleri bu sefer dünya turuna çıkıyor.

Ama bu kez Kermit’in başı büyük belada. Zira ona ikizi gibi benzeyen, dünyanın en azılı hırsızlarından Constantine ve onun sağ kolu Dominic, Muppets üyelerini özellikle de Kermit’i uluslararası bir suç eylemine sürüklüyor. Constantin, masum Kermit’in yerine geçerek planlarını uygulamaya koyarken, Kermit’te tıkıldığı hapishanede suçsuzluğunu ispatlamaya çalışıyor.

 

 

“Karışık Aile”

Frank Coraci’nin yönettiği filmde Adam Sandler, Drew Barrymore, Kevin Nealon,Terry Crews ve Wendi McLendon-Covey rol alıyor.

Felâkete dönüşen görücü usulü ilk buluşmalarının ardından bekâr ebeveynler Lauren (Drew Barrymore) ve Jim (Adam Sandler), bir tek şey konusunda anlaşırlar: Bir daha asla birbirlerini görmek istememektedirler. Ancak, birbirlerinden habersiz çocuklarıyla organize ettikleri muhteşem bir aile tatili için, Afrika’da lüks bir safari tatil köyünde, bir hafta muhteşem bir suit odayı paylaşmak durumunda kalırlar. Karışık Aile (Blended) Güney Afrika’da çekildi.

 

 

“Tutturamayanlar”

Emir Orhan Kılıç’ın yönettiği filmde Devrim Doğuş Akbaş, Ali Onat Tamergil, Göktuğ Engel, Kutay Kunt ve Celil Yağız rol alıyor.

Tutturamayanlar, belirsiz bir zamanda, “O-Land” adlı hayali bir ülkede geçer. Modern hayatın insanlar üzerindeki yabancılaştırma etkisi, insanların toplumdan ve dünyadan soyutlaşması, maddi çıkarların manevi olguları yok etmesi ve insanların kolay yoldan paraya ulaşma çabasıdır. Tutturamayanlar, günümüzün kapitalist dünya düzeninde insanların ne kadar kolay sömürüldüklerinin, hiçe sayıldıklarının ve sadece müşteri olarak görüldüklerinin öyküsüdür.

 

“Locke”

Steven Knight’in yönettiği filmde Tom Hardy, Ruth Wilson, Andrew Scott , Ben Daniels ve Tom Holland rol alıyor.

Bir yapı şirketinde yönetici olan ve başarılı bir kariyeri olan Ivan Locke, iki çocuğu ve karısıyla birlikte sorunsuz bir hayat sürmektedir. Bu gidişat bir gün patronu ve ekip şefinden gelen telefon çağrılarıyla son bulur. Ivan Locke o telefon konuşması sırasında kariyerinin ve hayatının en zorlu sınavıyla karşı karşıya gelir. Arabasının içinde, kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek olan felaketi durdurmak için zamana karşı koyma mücadelesi başlar.

 

Comments are closed.