15 Haz 2014
Documentarist başladı!
15:51 9 June 2014

DOCUMENTARIST 7. İstanbul Belgesel Günleri 6 Haziran akşamı Hollanda Başkonsolosluğu’da yapılan açılış töreniyle başladı.

Kalabalık bir konuk topluluğunun katıldığı gecede, Festival yönetmenlerinden Emel Çelebi ve Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom’un açılış konuuşmasının ardında Johan van der Keuken’in “Beppie” (1965) adlı filmi gösterildi. Ardından gerçekleşen resepsiyon, Suriye, Türkiye, İtalya ve Fransa’dan müzisyenlerin oluşturduğu Fusion adlı grubun konseriyle renklendi.

Documentarist gösterimleri 7 -12 Haziran arasında Fransız Kültür Merkezi, SALT Beyoğlu, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı ve Hollanda Konsolosluğu Bahçesi’nde gerçekleşiyor. Biletler MyBilet’en ve salon girişlerinden temin edilebilir.

Dünyanın nabzı bu festivalde atıyor!

7-12 Haziran’da 7’incisi gerçekleşen DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri, 30’dan fazla ülkeden filmleri, yan etkinlikleri ve konuklarıyla yine dopdolu bir program sunmaya hazırlanıyor. Suriye’nin mercek altına alındığı festivalde, son aylarda yitirdiğimiz belgeselcilere ve madencilere dair bölümler de yer alıyor.

 

 

Haziran ayı belgeselciler açısından yine sıcak geçecek! 7-12 Haziran’da gerçekleşen Documentarist 7. İstanbul Belgesel Günleri’nde, yaşadığımız coğrafyadan ve dünyanın farklı köşelerinden en güncel hikâyeler bir hafta boyunca perdeye yansıyacak. Ayrıca atölye, panel, sunum, söyleşi gibi bir dizi yan etkinlikle belgeselin günümüzde geldiği konum eni konu masaya yatırılacak, projeler geliştirilecek ve iki ayrı jüri tarafından ödüller verilecek. Hazal Kaya, Ayça Damgacı ve Sadi Celil Cengiz’in rol aldığı bu yılki festival tanıtım filmi ve posterlerinde belgeselin ‘göz açıcı’ işlevi konu ediliyor.

Basın bülteninin tamamını indirmek için : http://www.documentarist.org/2014/fest/basin.html

Comments are closed.