2 May 2014
Adige Otantik Müzik Topluluğu ’’JIU’’ İlk Kez Türkiye’de!
14:56 9 April 2014

Adige Otantik Müzik Topluluğu “JIU”  İstanbul Kafkas Kültür Derneği organizasyonuyla  ilk kez Türkiye’ye geliyor.

2 Mayıs Cuma günü saat 20.30’da Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde sahne alacak grup, uzun yıllardır Guç’e Zamudin önderliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Konser biletleri İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nden temin edilebiliyor.

İstanbul Kafkas Kültür Derneği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

Adige halkının emektar, mütevazi sanatçısı Ğuç’e Zamudin; Rusya Federasyonu Sanatçılar Birliği üyesi, tanınmış bir araştırmacı, eski Adige hasırı “P’uable”, Adige flütü “Kamıl”, Adigelerin otantik yaylı müzik aleti  “Şçe’pşın” gibi ulusal müzik enstrümanları yapımında ustadır. Çok sayıda etnografik araştırmalar yapmıştır ve zengin bir koleksiyon oluşturmuştur. 1990 yılında “Adige Hasır Sanatı” adlı kitabı yayınlanmıştır. Adigey Cumhuriyeti, Maykop şehrinde kendi olanaklarıyla oluşturduğu sergi salonunda ziyaretçilerini 15 yıldır kabul etmektedir. Onlara Adige el sanatları ve müzik aletleri hakkında bilgi vermektedir. Atölyesinde öğrencilerini eğitirken aynı zamanda onların sağlam bir Adige kimliği kazanmalarına da özel önem vermektedir. Kendi yetiştirdiği genç müzisyenlerden oluşturduğu topluluğu “Jıu” Rusya Federasyonu içinde pek çok konser vermiştir. Dil, kültür, sanat bir halkın var olmasının, geleceğe taşınmasının en temel kurallarından. Ğuç’e Zamudin sabrı ve halkına olan sevgisiyle önemli bir işe imza atıyor.

Ğuç’e Zamudin yönetimindeki “Jıu” Adige Otantik Müzik Topluluğu ilk kez Türkiye’de! Kadim Adige halkının savaşlarına, acılarına, sevinçlerine, mitolojisine otantik Çerkes çalgıları ve sesleriyle tanık olmak istiyorsanız sizleri 2 Mayıs 2014, saat 20.30’da Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’ne bekliyoruz.

Organizasyon: İstanbul Kafkas Kültür Derneği

2 Mayıs 2014 Saat: 20.30

Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konser Salonu

Ataşehir-İstanbul

Tel: 0216 651 00 88

[email protected]

https://www.facebook.com/groups/217619278351/

Comments are closed.