9 Mar 2014
TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİ
13:29 25 February 2014

İstanbul Kafkas Kültür Derneği bünyesinde “Temel Fotoğraf Eğitimi” verilecek. 4 hafta teori, 2 hafta pratik olmak üzere 6 hafta sürecek olan eğitim programı pazar günleri  12.00-14.30 saatleri arasında İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nde gerçekleştirilecek. 9 Mart 2014 tarihinde başlayacak eğitimin katılım üzreti İstanbul Kafkas Kültür Derneği’ne aktarılmak üzere 120 tl olarak belirlendi.

Kontenjanın 20 kişi ile sınırlı olduğu eğitim programına başvurular İstanbul Kafkas Kültür Derneği’ne telefon ile gerçekleştirilebiliyor.

Katılımcıların programdan en yüksek faydayı sağlamaları için bir SLR veya DSLR fotoğraf makinesine sahip olmaları önerilmektedir.

İstanbul Kafkas Kültür Derneği Tel: 0216 651 00 88

 

Eğitimci: Barış Güven

Program içeriği:

1.Hafta

Fotoğraf ve fotoğrafçı

Fotoğraf tarihi

Fotoğraf makineleri:

· Kayıt formatına göre

· Vizör sistemine göre

· Kayıt sistemine göre

2. Hafta

Işık:

· Diyafram

· Enstantene

· ISO

· Işık ölçümü

· Hisyogram

· Görüntü Oluşumu

3.Hafta

Kompozisyon:

· Ön tanımlar

· Görsel Öğeler

· Yapısal öğeler

· Geshtalt

4.Hafta

Kompozisyon uygulamaları

Fotoğraf okuma teknikleri

5-6. Haftalar

Uygulama ve değerlendirme çalışmaları

 

6 haftalık bu temel eğitim sonrasında katılımcıların sadece bakan değil, gören gözler olması, sadece kullandıkları makinaların teknik özelliklerini bilen değil, fotoğrafı yorumlayan, deklanşöre basmadan önce kompozisyonu ilmek ilmek işleyebilen kişilere dönüşmeleri amaçlanmaktadır.

Program sonrası İstanbul Kafkas Kültür Derneği bünyesinde faaliyete başlayacak fotoğraf kulübü, köyleri, düğünleri, Çerkesleri belgelemek amacı ile çalışmalarını sürdürecektir.

Comments are closed.