25 Oca 2014
EROL YILDIR İLE SÖYLEŞİ
13:57 Bugün

25 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 19.00’da İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nde Çeçen Sanatçı Erol Yıldır ile “Kültürel Farkındalık” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Erol Yıldır Kimdir? 

Çeçen sanatçı, 1960 Göksun – Kahramanmaraş doğumludur.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Eğitimi Bölümü (1987), Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü (1990), İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (2004) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümlerinin (2010)  kurucu öğretim üyesidir.

Sanatsal çalışmalarına, resim alanında yağlı boya ve akrilik tekniği ağırlıklı olarak İstanbul’daki özel atölyesinde devam etmektedir. Bugüne kadar üç kişisel sergi açan, uluslararası çalıştaylara ve karma sergilere katılan sanatçının resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Bilimsel çalışmaları sanat tarihi ve el sanatları konuları ağırlıklı olarak   Kafkasya sahasında yoğunlaşmış bulunmaktadır. Bu amaçla çeşitli yıllarda Gürcistan, Çeçenya, İnguşetya, Osetya ve Dağıstan’da araştırmalar yapmıştır. Kafkasoloji alanında yayınlanmış beş kitabı bulunmaktadır.

Sanatçı, bir çocuk babasıdır.

Comments are closed.