21 Ara 2013
“Hara Xaruaa Reyhabı” Türkiye Yolcusu
16:22 20 December 2013

Abhazya’da oldukça popüler olan ve Türkiye’deki Abhaz ve Adige Diasporası tarafından beğeni ile karşılanan Hara Xaruaa Reyhabı adlı müzikal film albümünün ikinci serisinin yapımcıları çeşitli etkinlikler için Türkiye’ye gidiyorlar. Konu ile ilgili Abhazhaber.com internet sitesi vasıtası ile duyurulan Abhaz-Fed Başkanı R. Cengiz Koç’un (Aşba) basın açıklaması şöyle:

“Abhazya Cumhuriyeti ve ülkemizde beğeni kazanan, savaş esnasında cephede söylenen şarkılara yeni klipler çekerek hazırlanan Hara Xaruaa Reyhabı adlı albümümün ikinci serisi olarak bir film hazırlanmıştır.

Hara Haruaa Reyhabı 2 adlı eseri hazırlayan Emma Hocaa-pha Anri Gumba Almashan Markholia Esma Çikirba Türkiye ziyaretinde bulunmak ve hazırladıkları eserin ilk gösterimlerini yapmak, diaspora ile tanışmak Dvd kayıtlarını dağıtmak için 20 Aralık 2013 günü saat 24.00 de Türkiye ye gelmektedir.

Abhaz Dernekleri Federasyonu Kültürel ve Sosyal faaliyetler sekreterliği ve Abhazya Devlet Geri Dönüş Komitesinin katkıları ile düzenlenen bu organizasyona İstanbul Abhaz Kültür Derneği, Düzce Abhaz Kültür Derneği, Dariyeri Hasanbey Koyu Abhaz Kültür Derneği bir gece düzenleyerek katkıda bulunacaktır.

Organizasyonun derneklerimizin bulunduğu bölgelerde yaşamakta olan soydaşlarımız için mutluluk vesilesi olacağını umduğumuz bu organizasyonun ulaşım, konaklama, ve yemek giderleri Abhazya Devleti tarafından karşılanmakta olup İstanbul-Düzce-İstanbul transferleri federasyonumuzca karşılanmaktadır.

Derneklerimizin sunum tarihleri ve saati aşağıdaki gibidir.

21/12/2013 Düzce Abhaz Kültür Derneği Binası…………. Saat 13.00

21/12/2013 Darıyeri Abhaz Kültür Derneği Salonu………Saat 15.30

22/12/2013 İstanbul Abhaz Kültür Derneği salonu………Saat 20.30

Comments are closed.