2 Kas 2013
KAFFED Gençlik Kurultayı 2-3 Kasım’da Ankara’da Yapılacak
11:51 31 October 2013

Kafkas Dernekleri Federasyonu Gençlik Kurultayı düzenliyor. 2 -3 Kasım tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan kurultay Türkiye Barolar Birliği Litai Otel’de düzenlenecek.

KAFFED  tarafından yapılan açıklamada Gençlik Kurultayı’nın üç önemli amacı bulunuyor:

1) Türkiye’deki Demokratikleşme süreci ve kimlik mücadelesinde KAFFED gençliğinin tutumunu tespit etmek.

2) Anavatan ve Diaspora’da toplumun geleceğini etkileyen, etkileyecek konular üzerinde tartışma – değerlendirme süreci içine girmelerini sağlamak.

3) Çerkes gençliğinin örgütlere etkin katılımının önündeki engellerin tespit edilerek katılımı temin etmenin yöntemlerini belirlemek, merkezi örgütlenme modeli üzerinde tartışma yürüterek merkezi gençlik örgütlenmesinin çalışmalarını başlatmak.

Amaçlar dışında toplantının yöntemi ile ilgili yapılan açıklama ise şöyle;

“Üye derneklerimizin, dernek gençleri arasından ve “gençler tarafından” seçilecek temsilcilerini gönderecekleri etkinlik için Dernek gençlik kollarımız kurultay öncesi, bölgelerinde sadece gençlerin katılımı ile gerçekleştirecekleri toplantılar düzenleyerek gündemdeki konuları tartışacak ve görüşlerini 30 Ekim 2013 tarihine kadar Federasyonumuza bildirecekler. Sivildüşün AB projesinin de desteği ile gerçekletirilecek olan etkinliğin programı ekteki gibidir.”

PROGRAM

2 Kasım 2013 Cumartesi

1. Oturum : Demokratikleşme Süreci ve Çerkesler

Türkiye’de yeni anayasa hazırlığı ile başlayan ve demokratikleşme paketi ile devam eden süreçte Çerkes gençliğinin beklentileri ve rolü,

2. Oturum : Diaspora – Anavatan-Rusya Federasyonu İlişkileri

Soçi Olimpiyatları ve Suriyeli Çerkesler sorunu üzerinden Diaspora – Anavatan-Rusya Federasyonu İlişkileri.

3 Kasım 2013 Pazar

1. Oturum : Örgütlenme Sorunları ve Gençlerin Örgütlülüğe Etkin Katılımı

Çerkesgençliğinin örgütlenmesinin ve örgütlülüğe katılmasının önündeki engeller, merkezi gençlik örgütlenme modellerinin değerlendirilmesi

2. Oturum : Raporların Değerlendirilmesi ve Sonuç Bildirisinin Hazırlanması

Comments are closed.