28 Eyl 2013
12. FİLMEKİMİ 28 EYLÜL-6 EKİM TARİHLERİNDE
1:36 14 September 2013

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 12. kez düzenlenen Filmekimi bu yıl yine Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. İstanbul’da 28 Eylül-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Filmekimi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sinema keyfini Ekim ayı boyunca Türkiye’nin farklı kentlerine taşıyacak.

İKSV tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek Filmekimi, on ikinci yılında yine parlak yapımlar, usta yönetmenlerin dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilmiş, ödüller kazanmış son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 40’a yakın film izleyicilerin karşısına çıkacak. Zengin programıyla Filmekimi, 28 Eylül-6 Ekim tarihlerinde, İstanbul’da 9 gün boyunca izleyicilerle buluşacak.

İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, geçen yıl 47 bin izleyiciyle buluşmuş, salonlardaki doluluk oranı %99’a ulaşmıştı. Filmekimi, sekiz yıl boyunca İstanbul’un eşsiz sinemalarından tarihi Emek Sineması’nda gerçekleştirilmişti.

Filmekimi bu yıl da Türkiye’nin dört bir köşesini geziyor

12. Filmekimi sinemanın en iyi ve en güncel örneklerini sadece İstanbul’a değil, Türkiye’nin farklı noktalarına da eriştirme hedefini bu yıl daha da geliştiriyor. Geçen yıl İstanbul sınırlarını aşarak altı şehirde daha sinemaseverlere ulaşan Filmekimi, bu yıl Bursa, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Trabzon ve Ankara’da düzenlenecek.

İstanbul dışındaki kentlerde, 12. Filmekimi programındaki filmlerin yanı sıra nisan ayında yapılan 32. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Altın Lale En İyi Film Ödülü’nü kazanan Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi adlı filmi ile FACE İnsan Hakları Yarışması’nda Özel Mansiyon kazanan, Danis Tanovic’in yönettiği Epizoda U Zıvotu Beraca Zeljeza / Bir Hurdacının Hayatı gösterilecek. Filmekimi kapsamında bu yıl Avrupa Birliği MEDIA programının desteği ve Saraybosna, Sofya ve Transilvanya Film Festivalleri’nin işbirliğiyle İstanbul dışında yapılacak Filmekimi gösterimlerinin tarihleri şöyle:

28-30 Eylül Bursa

4-6 Ekim İzmir

11-13 Ekim Trabzon ve Ankara

25-27 Ekim Gaziantep ve Diyarbakır

28-30 Ekim Batman

Vodafone FreeZone’lulara bu yıl da Filmekimi’nde 1 bilete 1 bilet hediye

12. Filmekimi’nin sponsoru Vodafone FreeZone, geçen yıl büyük ilgi gören kampanyasını bu yıl da sürdürecek. Vodafone Freezone’lu sinemaseverler Filmekimi boyunca bir bilet aldıklarında bir bilet de hediye kazanacaklar. Kampanya bilet satışları www.biletix.com ile Atlas ve Beyoğlu sinemalarındaki gişelerden yapılacak. Ayrıntılı bilgi vodafonefreezone.com.

İstanbul dışındaki kentlerde, 11. Filmekimi programındaki filmlerinden yapılacak bir seçkinin yanı sıra nisan ayında yapılan 31. İstanbul Film Festivali’nde gösterilen filmlerin de yer aldığı özel bir seçki sunulacak. Filmekimi kapsamında bu yıl Avrupa Birliği MEDIA programının desteği ve Saraybosna, Sofya ve Transilvanya Film Festivalleri’nin işbirliğiyle İstanbul dışında yapılacak

Filmekimi gösterimlerinin tarihleri şöyle:

29 Eylül-1 Ekim Bursa Korupark Sineması

5-7 Ekim İzmir Karaca Sineması

12-14 Ekim Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Erzurum Cinetekno Sineması

19-21 Ekim Gaziantep Sinepark Nakıp Ali Sineması ve Diyarbakır Avrupa Sineması

Vodafone FreeZone’lulara Filmekimi’nde 1 bilete 1 bilet bedava

11. Filmekimi’nin sponsoru Vodafone FreeZone, sinema kampanyasını Filmekimi’nde de sürdürecek.

Vodafone FreeZone’lular Filmekimi boyunca seçtikleri iki filmde, bir bilet aldıklarında, bir bilet hediye kazanıyorlar. Kampanya bilet satışları 22 Eylül 2012 tarihinden itibaren sadece www.biletix.com ile Atlas ve Beyoğlu sinemalarındaki gişelerden yapılıyor. Ayrıntılı bilgi vodafonefreezone.com sitesinde bulunabilir.

Filmekimi biletleri ne zaman, nerede?

Filmekimi biletleri, İstanbul için, 21 Eylül Cumartesi günü saat 10.30’dan itibaren:

Biletix satış noktaları,

Biletix web sitesi (www.biletix.com),

Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00, 11.00’den itibaren),

Atlas ve Beyoğlu sinemaları gişelerinden satışa sunulacak.

Filmekimi’nde hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) sadece 5 TL.

Haftaiçi 19.00 ve 21.30 seansları ile hafta sonu tüm seanslar tam 15, indirimli 10 TL.

Lale kart sahipleri biletlerini öncelikli ve indirimli almaya devam ediyor

İstanbul’da Filmekimi boyunca filmleri en büyük indirimlerle ve öncelikli olarak izleme şansı Lale Kart sahiplerinin olacak. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan indirimlerle alacaklar. Lale Kart sahipleri için ön satış günleri 18 Eylül Siyah Lale, 19-20 Eylül Beyaz, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri.

Filmekimi gösterim saatleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30.

Filmekimi’nin medya sponsorluğunu CNBC-e, Radyo Eksen ve Radikal üstleniyor.

Filmekimi’nin afişlerini ve tanıtım kampanyasını ise bu yıl da Alametifarika gerçekleştirdi.

Comments are closed.