30 Tem 2013
Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı
16:22 19 July 2013

İnsan Hakları Araştırmaları Ağı, hak ihlalleri üzerine düşünen ve çalışanları 15 Eylül 2013 tarihine kadar tebliğ önerisi göndermeye davet ediyor.

İnsan hakları alanında çalışan genç akademisyenlerden oluşan İnsan Hakları Araştırmaları Ağı, her yıl tekrarlamak üzere Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi başlıklı bir konferans düzenliyor.

2012-2013 yıllarının insan hakları gündemine bakmayı amaçlayan bu yılki konferans, 21-22 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Devletin 2012 ve 2013 yılları içerisinde eylemleri ya da edilgenliğiyle neden olduğu hak ihlalleri düşünülerek hazırlanan bu yılki konferansın konu başlıkları şöyle belirlendi:

“Sınırlarda Yaşamak: Roboski ve Reyhanlı”, “Devlet Şiddeti”, “Cezasızlık”, “Tutuklama ve Yargılamalar”, “Konuşmanın, Yazmanın ve Siyaset Yapmanın Engellenmesi”, “Devletin Ayrımcı Uygulamaları ve Nefret Suçları”, “Türkiye’de Kadın Olmak”, “Vicdani Ret”, “Cezaevleri”, “Türkiye’nin ”Misafirleri”: Göçmen ve Mülteciler”, “Güvencesizlik”, “Ekoloji”, “Kentsel Dönüşüm”, “Kürt Sorunu ve Çözüm Süreci”.

İnsan Hakları Araştırmaları Ağı, bu konu başlıkları üzerine düşünen ve çalışanları 15 Eylül 2013 tarihine kadar tebliğ önerisi göndermeye davet ediyor. Konferans, hukuk, sosyoloji, antropoloji, siyaset bilimi, tarih gibi farklı alanlardan akademisyenlerin, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, bağımsız araştırmacıların, sivil toplum kuruluşu çalışanlarının ve avukatların tebliğ önerilerine açık. Tebliğ çağrısı, konferans hakkında bilgi, soru ve başvurularınız için konferans için hazırlanan websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Konferans Tarihi: 21-22 Aralık 2013

Son Başvuru Tarihi: 15 Eylül 2013

Konferans Yeri: Nezih Eldem Konferans Salonu (İTÜ-Taşkışla Kampüsü),

Comments are closed.