15 May 2013
Oryantalizmin 1001 Yüzü
20:35 12 May 2013

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi yeni sergisiyle Oryantalizmin 1001 yüzünü mercek altına alıyor. Sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi, 19. yüzyıl Oryantalizmine odaklanırken, “Oryantalizm” teriminin kaynağına inerek bilim dünyasından arkeolojiye, mimariden dünya sergilerine, fotoğraftan modaya uzanan pek çok konudaki etkilerine ışık tutuyor. Sergide, 19. yüzyıl başında gerçekleşen arkeolojik kazılar, dünya sergileri görüntüleri, değerli kitaplar, Avrupa’ daki Oryantalist mimarinin Osmanlı İmparatorluğu’ ndaki uygulamaları, Oryantalist tarzda iç mekan tasarımları, sahne dekoru ve moda, stüdyo fotoğrafları ve 19. yüzyıl ile başlayan Doğu’ya seyahatin değişik aşamaları, obje ve örneklerle sunuluyor.

Merkezinde, Oryantalizmin her zaman eş anlamlı kullanıla geldiği Oryantalist heykel ve tabloların yer aldığı “Oryantalizmin 1001 Yüzü” sergisi, Çiftçi Towers sponsorluğunda, Teknosa’nın teknoloji ve The Grand Tarabya’nın konaklama desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Oryantalizme, Napoléon Bonaparte’ın 1798’deki Mısır seferi sonrasında Avrupa’da Doğu’ya ilgi ve merakın arttığı bir dönem çerçevesinde çok yönlü bir bakış açısıyla yaklaşan “Oryantalizmin 1001 Yüzü” sergisi, aynı zamanda Batı ile Doğu arasındaki etkileşimleri ve Edward Said’in 1978’de yayınladığı Orientalism kitabı ile başlayan yoğun tartışmaları da dikkate alıyor. Akademik bir kadro ile konularının önde gelen uzmanlarının oluşturduğu bilimsel danışma komitesinin desteğiyle hazırlanan sergi, bu sayede Oryantalizm kavramını, sadece Batılı merkez tarafından kontrol edilen tek taraflı bir söylem olmaktan çıkarıp, farklı alanlara yansımaları ve etkileri ile geniş bir yelpazede ele alıyor.

25 Nisan2013 tarihinde açılan sergi 11 Ağustos 2013 tarihine kadar Sabancı Müzesinde ziyaret edilebilir.

Adres: Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan 34467 İstanbul
Tel : 0 212 277 22 00

http://muze.sabanciuniv.edu/sayfa/ulasim

Ziyaret Saatleri ve Ücretler

Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar: 10.00-18.00
Çarşamba: 10.00-20.00
Pazartesi günleri kapalıdır.

Son biletler Müze kapanışından 45 dakika önce satılır.
Müze, Ramazan ve Kurban Bayramlarının ilk günü ve 1 Ocak’ta kapalı olacaktır.

Müze Giriş Ücretleri

Müze Giriş Ücretleri Tam Bilet : 15 TL
Grup Bileti (en az 10 kişi) : 12 TL
İndirimli Bilet : 8 TL (öğrenciler, öğretmenler)
Çarşamba günleri ücretsizdir.

Ücretsiz Giriş

14 yaş ve altı çocuklar ile bir refakatçi
Engelliler ve bir refakatçi
60 yaş üzeri ziyaretçiler
Sabancı Üniversitesi akademik ve idari personeli
ICOM Kart sahipleri
Basın mensupları

Müzekart+ Avantajı

Müzekart+ (Müzekart plus) sahipleri müzeyi, kartlarının geçerlilik süresi içerisinde indirimli bilet fiyatı (8 TL) ödeyerek ziyaret edebilir, müze bünyesinde yer alan mağazada ise %10 indirim hakkını kullanabilirler.

Comments are closed.