4 May 2013
Kadınlar Barış Sürecine Katılımı Konuşuyor
21:39 3 May 2013

Barış İçin Kadın Konferansı yarın Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak. Konferansta sürecin kalıcı ve gerçek bir barışa evrilmesi için talepler ve katılım mekanizmaları ele alınacak.

Barış İçin Kadın Girişimleri’nin düzenlediği sadece kadınların katılacağı Barış İçin Kadın Konferansı yarın Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Barış İçin Kadın Girişimleri’nin duyurusunda, içinde bulunulan sürecin kalıcı ve gerçek bir barışa evrilmesi için taleplerin ve hangi mekanizmalarla sürece müdahil olunacağının konuşulacağı bildirildi.

Barış ve müzakere sürecinde kadınların varlığını vurgulayan girişim konferanstan önce yapılan atölyeleri de hatırlattı.

“Bizler hem dünyada barış süreçlerinde kadınların ne yaşayıp ne söylediklerini hem de kendi taleplerimizi, sürece nasıl, hangi biçimlerde katılacağımızı tartıştığımız ‘Barış Sürecinde Kadınlar’ konulu geniş katılımlı atölyelerde bir araya geldik.

“Dünya deneyimlerini de konuştuğumuz toplantılarda ve edindiğimiz bilgiler sonucunda, kadınların barış süreçlerine çeşitli biçimlerde katıldığını ve katılımlarının barışın sürekliliğini sağladığını gördük.

“Bazı yerlerde kadınlar, müzakere masasına oturmuşlar, bazı yerlerde kendi paralel barışlarını yapmışlar ya da uzman, gözlemci, temas grubu ya da arabulucu gibi çeşitli roller üstlenmişler.

Barış İçin Kadın Girişimleri kanferansa tüm kadınları davet etti. (YY)

Barış İçin Kadın Konferansı 4 Mayıs’ta, Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüsü’ndeki Rektörlük Konferans Salonu’nda, saat 10’da başlayacak, 18.00’e kadar sürecek.

Bianet

Comments are closed.