Haber / Suriyeli Adigeler’in Abhazya’ya Kabul Edilmeleri İçin İmza Kampanyası
0:58 24 December 2012

Suriyeli Adigeler’in Abhazya’ya kabul edilmeleri için başlatılan ve diasporada bir çok sivil toplum örgütünün desteğiyle hazırlanan imza kampanyasının web sitesi  www.aydgilaraaamta.org  hizmete girdi. Abhazya’nın doğal vatandaşları kabul edilen Abhaz ve Ubıhlar’ ın imzalarının talep edildiği kampanya için açılan web sitesinde, Abhazya Devlet Başkanı Aleksandr Ankuab’a ve Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu’na yönelik bir de çağrı metni bulunuyor. “BUGÜN AYDGILARA AAMTA, DAYANIŞMA GÜNÜDÜR sloganının öne çıkarıldığı mektupta  “Abhazya topraklarını ateşin ortasına düşmüş Adige kardeşlerimize açacağınıza, denizin öte yakasından yükselen sesimizi duyarak acımıza duyarsız kalmayacağınıza inanıyoruz!” deniyor.

Yorumlar (1)
  1. Mehmet Volkan Yağan on said:

    “Suriyeli Adigeler’in Abhazya’ya kabul edilmeleri için APSUVARA grubu’nun öncülüğüyle ortaya çıkan, Abhaz ve Ubıhlar’ın imzasına yönelik..”

    diye başlayan yazınızla ilgili bir düzeltme yapayım. Kampanya hiç bir kurum, grup veya örgütün kampanyası değildir. Kampanyaya destek veren kurumlar sitede belirtilmiştir. Kampanya bu grup ve kurumlarla ilişkisi olan ve olmayan, Suriye’deki Çerkesler için kaygı duyan, böyle bir çalışma içine girmenin doğru olacağına inanan kişilerce düşünülmüş ve hayata geçirilmiştir.

HABER / En Çok Okunanlar