Haber / Gvaşe’nin Mahkemesi’nden Bir Gün Önce Ayak Oyunları Başladı
12:24 5 October 2017

Lazarevski Mahkemesi’nin hukuksuz kararını protesto için yirmi dört günden bu yana açlık eylemi sürdüren Ruslan Gvaşe’nin mahkemesine bir gün kala kafa karıştırıcı bilgiler pompalanıyor.

Soçi’de yaşayan Türkiyeli dönüşçülerden Koble Muammer Canıdemir’in Mahkemenin internet sitesinde yer alan belgeden aktardığı bilgiye göre Ruslan Gvaşe’nin 5 Ekim tarihinde Krasnodar Eyalet Mahkemesi’nde görülecek olan davası 16 Ekim 2017 tarihine ertelendiği duyuruldu. Ancak  Ruslan Gvaşe ve avukatıyla temasa geçen Canıdemir böyle bir bilginin kendilerine tebliğ edilmediğini öğrendi. Ruslan’ın avukatı “Bizim için değişiklik yok. Gvaşe’ye böyle bir tebligat yapılmadı. Bu yüzden biz yarın mahkemede olacağız” diyerek “Bu oyunları kim oynuyor?” diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine mahkeme sitesinde yer alan evrakın mahkemeyi takip etmek isteyenleri vazgeçirmeye yönelik düzmece bir evrak olduğu şüphesi ortaya çıktı. Canıdemir internet sitesindeki evrak dikkate alınmadan her halukarde duruşmaya topluca gideceklerini duyurdu.

Kaynak: cerkesfed.org

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar