Haber / Bursa’da III. Kafkasya Günleri gerçekleştirildi
23:48 18 May 2016

Uludağ Üniversitesi Kafkasya Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (ULUKAF) tarafından 6-7 Mayıs 2016 tarihinde Bursa’da ‘ III. Kafkasya Günleri’ gerçekleştirildi.

Kafkasya Günleri , Kafkasya’ya ve diasporaya ilgi duyan bireyleri akademisyenlerle bir araya getirip bu alanda akademik çalışmalara yöneltmeyi amaçlayan ULUKAF’ın dönem sonu etkinliği olarak düzenlendi.

ULUKAF tarafından Gışıps’e yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi;

Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak Kafkasya Günleri’nde yapılan konuşmalar Uludağ Üniversitesi kütüphanesinde arşivlenecek. Bu da kültürel mirasın somut verilerle geleceğe aktarılması açısından büyük önem taşıyor. Bu çalışmanın ‘Hafıza’ temasını işlediğimiz bir yıla denk gelmesi ise bizim için çok anlamlı ve manidar oldu.

Programımız 6 Mayıs’ta  ‘Çerkes Köyleri Projesi’ kapsamında  fotoğraf sergisi ve söyleşi için Denef HUVAJ ve ‘Zamanın Anlattıkları’ belgesel söyleşisi için Ketse Yasin DURMAZ ile başladı.

7 Mayıs’a ise önce tarihin hafızasını kurcalayarak biraz geçmişe giderek başladık ve ilk oturumda ‘Tarihin hafızasında ne var?’ sorusunu sorduk. Bu konu hakkında ‘Kafkasya’nın dünü,bugünü ve yarını’ konu başlığında Sn. Sefer BERZEG, ‘Adige Xabze’ konusu üzerine Sn Rahmi TUNA söz aldı.

  1. Oturumun konusu olan ‘Diaspora ve Hafıza’ ‘yı ise , Bahçeşehir Üniversitesi’nden Sn. Yard. Doç. Dr. Ulaş SUNATA ile ‘Kentli Diaspora’ konusunda kentleşen dünyayla birlikte diasporanın köylerden çıkıp kentleşmesi, kentlere taşınması ve bunun bizlere etkilerini; Sn Erdoğan BOZ ile ‘Diasporadaki Çerkeslerin Toplumsal Hafızasındaki İktidar İlişkileri’ üzerine konuştuk.
  2. oturumda ‘Formatlanan Hafızada STK’ların Rolü konu başlığıyla Kafsiad başkanı Sn Çiğdem KURT BAYRAKTAR, Kafkas Vakfı temsilcisi Sn Emre GİRGİN aramızdaydı.Kafkasya Forumu temsilcisi Sn Fehmi Erdem KOBAN kaza geçirdiği için aramızda bulunamadı.4. konuğumuz olarak davet ettiğimiz KAFFED temsilcisi iletişimsizlik nedenlerinden dolayı maalesef aramızda değildi.

Oturumların moderatörlüğünü ise danışman hocamız Öğrt. Gör. Dr. Perihan Erkan ALKAN yaptı.

Programımız ULUKAF dans ekibi ve Psefit müzik grubunun sahne almasıyla sona erdi.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar