Haber / Anna Politkovskaya Davasında Kapalı Oturum Kararı
18:43 17 December 2012

Moskova’da 2006 yılında suikaste kurban giden gazeteci Anna Politkovskaya davasına devam edildi.

Savcı, suikast organizasyonunda yer aldığı gerekçesiyle eski polis Dmitriy Pavluçenko için 12 yıl çalışma kampı cezası isterken  savunma avukatları ise kararın bu şekilde çıkması halinde temyize gideceklerini açıkladı:

Avukatlar “Masumiyet karinesine saygı duyuyoruz fakat anlaşılıyor ki soruşturma, vur emrini kimin verdiği noktasına gelince tıkanıyor. Demek ki bu kişi Rusya Federasyonu’nun en dokunulmaz kişilerinden.”seklinde açıklamada bulundu.

Mahkemenin en geç 2013 bahar ayları içerisinde karar vermesi beklenirken dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı. Mahkeme bazı oturumların kapalı yapılacağını açıkladı. Bu uygulamaya gerekçe olarak ise “bazı raporların umuma açık okunmasının uygun olmadığı” ifade edildi. Resmi görevlilerin de şüpheli konumunda olduğu davada alınan bu karar mahkemenin, “adalet” ile kimin tanımladığı muğlak olan “ülkenin ali menfaatleri” arasında mı kaldığı sorusunu akıllara getirdi. Politkovskaya özellikle Rusya’daki yolsuzluklar ve Çeçenistan’daki insan hakları ihlalleriyle ilgili muhalif yazılarıyla dikkat çekiyordu.

Euronews

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar