Haber / Kaffed’den Barış Çağrısı
0:53 1 September 2015
Kafkas Dernekleri Federasyonu 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Türkiye’deki çatışma ve savaş ortamına değinilen mesajda “1 Eylül Dünya Barış Günü’nün anlam ve önemine istinaden,  Kaffed olarak, “kayıtsız, şartsız, hemen şimdi barış” çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Son bölümü “Tüm siyasileri, siyaset kurumlarımızı, sivil toplum örgütlerini ve bütün vatandaşlarımızı yaşanan şiddetin ve çatışmaların bir an önce durdurulması için inisiyatif almaya ve de şiddetin toplumu yaralamasına karşı aktif mücadele etmeye, savaş ve şiddetin dili yerine barış ve dostluk dilini kullanmaya çağırıyoruz.” şeklinde biten mesajın tam metni şu şekilde; 
1 Eylül 1939, Nazi Alman ordularının Polonya’ya saldırısıyla 2. Dünya Savaşı’nın başladığı gündür. İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük ve acımasız savaşının başlangıcı olan 1 Eylül, “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesi doğrultusunda Türkiye’de “Dünya Barış Günü” olarak kutlanmaktadır. 
 
Son günlerde Türkiye’nin giderek yoğunlaşan bir çatışma ve savaş sarmalına sürüklendiğini üzüntü ve kaygı ile izliyoruz. Savaş; insanların ölmesi, yaralanması ya da sakat kalmasının yanı sıra ailesini, yakınlarını ve dostlarını kaybetmesi demektir. Korku, acı şiddet ve gözyaşı demektir. Savaş; yalnızca geçmişteki ya da bugünkü mağdurlarını değil, devam eden etkisiyle sonraki kuşakları da örseleyecek ağır bir travmadır. Toplumun barış ve kardeşlik içinde birlikte yaşama istek ve iradesine vurulan darbedir. 
 
1 Eylül Dünya Barış Günü’nün anlam ve önemine istinaden,  Kaffed olarak, “kayıtsız, şartsız, hemen şimdi barış” çağrısında bulunuyoruz. 
 
Tüm siyasileri, siyaset kurumlarımızı, sivil toplum örgütlerini ve bütün vatandaşlarımızı yaşanan şiddetin ve çatışmaların bir an önce durdurulması için inisiyatif almaya ve de şiddetin toplumu yaralamasına karşı aktif mücadele etmeye, savaş ve şiddetin dili yerine barış ve dostluk dilini kullanmaya çağırıyoruz.
 
Kafkas Dernekleri Federasyonu

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar