Haber / Abhaz Fed’in Kaffed tepkisi istifa getirdi
15:30 27 March 2015

Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun Kaffed ile HDP heyeti arasında yapılan görüşmeye yönelik yayınladığı bildiri istifa getirdi.

Kaffed Genel Merkezi’nde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Kaffed Genel Başkanı Yaşar Aslankaya arasında yapılan görüşmeye, Abhaz Fed tarafından sert tepki gösterildi.

Bravo Kaffed Yönetimi!” başlığını taşıyan ve Abhaz Fed web sitesinde yayınlanan bildiri de oldukça sert ifadeler yer alıyor. Sosyal medyada da tepkilere yol açan bildirinin yayınlanmasının ardından Abhaz Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kmza Seçkin Özkan’ın, yayınlanan bildiriye tepki göstererek istifa ettiği öğrenildi.

“İçinizdeki Abazalar “bizleri temsil etmiyor! Kendinizi kandırmayın!”, 

“Kutsal“Anma” mekânlarımızı bile, ”Güç “gösterme alanına dönüştürme isteğiniz midemizi bulandırmaya başladı, bilesiniz.”,

“Asimilasyonun sonucu olarak, Kendi Diliniz ” dışındaki dillerde de düşünüyor olabilirsiniz, hatta ve hatta “İmralı Heyetinin” bir parçası bile olabilirsiniz, buna bir diyeceğimiz yok! Lakin “Bizim Kutsallarımızı” bu amaç, araç ve manevralarınızın “Arka Fonu” olarak kullanmayınız! Bunu geçmiş binlerce yıllık “Kardeşliğimizin Hatırına”,”Rica” ediyoruz. 

“Kardeşçe” bir “Uyarı” olarak algılamanız dileğiyle…” gibi ifadelerin de bulunduğu bildirinin tam metni şu şekilde;

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar