Haber / ÇERKES-FED’in Karikatür Yarışması Sonuçlandı
21:35 21 October 2014

Çerkes Dernekleri Federasyonu’nca, Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 150. Yılı anısına düzenlenen “Çerkeslerin Kanayan Yarası: Suçların Suçu Soykırım” konulu karikatür yarışması sonuçlandı.

Nusret Baş (Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı), Oğuz GÜREL (Karikatürist), Hikmet CERRAH (Karikatürist),Kamil YAVUZ (Karikatürist), Faruk KUTLU (Ressam), Emrah ARIKAN (Karikatürist), Adel BASHQAWI (Aktivist-Ürdün), Erol Karayel (Yarışma Koordinatörü)’in jüri üyeliği yaptığı yarışmaya 20 ülkeden, 46 yarışmacı, 108 eseriyle katıldı.

Yapılan değerlendirme sonucu Ukrayna’dan Oleksy Kustovsky’nin iki eseri birden 1’inciliğe layık görülürken, 2’nciliği Avustralya’dan Peiman Mirzaei, 3’üncülüğü de Balıkesir’den Mehmet Zeber’in eseri kazandı.

Jüri heyetinden Adel Bashqawi’nin son aşamada sponsor olmasıyla üç kişiye de mansiyon verildi. Mansiyonların dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti:

1. Mansiyon: Valentin Georgiev (Bulgaristan)

2. Mansiyon: Mehmet Kahraman (Bursa)

3. Mansiyon: Sait Munzur (Ankara)

Dereceye giren yarışmacılardan 1.’ye 2000 USD, 2.’ye 1000 USD ve 3.’ ye 500 USD ve mansiyonlara da 200’er USD ödül verilirken; yarışmaya katılan eserlerden jüri’nin yayınlanmaya değer bulduğu çalışmalar bir albümde toplanarak kitap olarak yayınlanacak.

Jüri, yarışma sonuçlarını bir tutanakla kayıt ve imza altına alırken, bu sonuçların, eserlerin özgünlüğüne yönelik bir itirazın sübut bulmaması halinde 15. günün sonunda kesinleşmiş olacağını belirtti.

Tutanağın tam metni için tıklayın.

Ödül Alan Krikatürler: 

1.LİK ÖDÜLÜ

2.’LİK ÖDÜLÜ 

3.LÜK ÖDÜLÜ

Kaynak: kafkasevi.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar