Haber / HDP Heyeti İmralı’ya gitti
15:49 21 October 2014

PKK lideri Öcalan ile görüşmek için yola çıkan İmralı’ya giden HDP heyeti, Öcalan’a 1 Ekim tarihinden beri KCK, hükümet ve devlet yetkilileri yaptıkları görüşmelerin içeriğine ilişkin bilgi verecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) grupbaşkan vekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek için İmralı’ya gitti.

Öcalan, 1 Ekim tarihinde kendisiyle görüşen HDP heyeti aracılığıyla çözüm sürecine ilişkin somut adım atılması için hükümete 15 Ekim’e kadar süre tanımıştı.

Öcalan, 8 Ekim tarihinde HDP üzerinden verdiği mesajında, taraflara acil diyalog çağrısında bulunmuş ve provokasyon uyarısı yapmıştı.

HDP heyeti, hafta sonunda da Kandil’e giderek KCK yetkilileriyle bir araya gelmişti. KCK yetkililerine hükümetin kendileriyle paylaştığı taslağı ileten HDP heyeti aracılığı ile KCK yetkilileri de, somut bir adım dışında hiç bir sözün kendilerini ikna etmeyeceğini açıklamışlardı.

Buldan: Öcalan ile yapılacak toplantı çok kritik

İMC TV’ye konuşan Buldan, süreç açısından Öcalan ile yapılacak toplantının çok kritik olduğunu söyledi.

Buldan, çözüm süreci ile ilgili olarak, hükümetin pratik ve somut adımlar atmadığını ifade etti ve sürecin rayına oturması için çok acil, pratik adımlarının atılması gerektiğini söyledi.

Buldan, hükümetin atması gereken somut adımları sıraladı.

* Öcalan’ın sekrataryasının bir an önce oluşması,

* İzleme kurulunun kurulması,

* Demokratik müzakere heyetinin genişlemesi ve Öcalan’ın dışarı ile bağının kurulması yani giden siyasi heyetin dışında farklı heyetlerle görüşebilmesinin yolunun açılması.

Buldan, hükümetin üzerinde çalıştığı yol haritasının da bir an önce kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Terörle Mücadele Kanunu’nun kaldırılmasından bahsedildiği bir dönemde farklı bir yasa çıkararak polise farklı bir yetki verilmesine de tepki gösterdi.

Buldan, akil insanların Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı toplantıyı önemsediğini ve akil insanların Öcalan ile görüşme yapma talebinin de kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

www.imctv.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar