Haber / Avrupa Konseyi’nden Rusya’ya: Memorial’i kapatmayın
14:21 Dün

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Rusya’da demokratikleşme ve insan hakları mücadelesinin sembolü olan Memorial’in kapatılmasından endişe ediyor.

Rusya Adalet Bakanlığının Memorial topluluğu hakkında açtığı kapatma davası 13 Kasımda Yüksek Mahkeme tarafından incelenmeye başlandı.

İnsan hakları savunucuları, Adalet Bakanlığının vatandaşların örgütlenme haklarını kısıtladığını düşünüyor. Devlet Başkanlığı bünyesindeki İnsan Hakları Konseyi Başkanı Mihail Fedotov da daha önce yaptığı bir açıklamada, Memorial’in kapanması için bir sebep görmediğini ifade etmişti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri açıklamasında, Memorial’in Rusya’da demokratikleşme sürecini destekleyen bir figür ve insan hakları mücadelesinde sembol bir isim olduğunu ifade etti.

Jagland “Memorial’in kaybedilmesi hiç şüphesiz birçok Rusyalı için şok olacak ve beraberinde uluslararası arenada Rusya Federasyonunun imajının kötüleşmesini getirecek” dedi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, RF Adalet Bakanı Aleksandr Konovalov ile de bizzat telefonda görüştü ve Memorial’İn kapatılması konusundaki endişelerini dile getirdi.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar