Haber / Medet Önlü’nün katil zanlısı nihayet yakalandı
0:03 13 October 2014

Ankara’da, geçtiğimiz yıl iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü’nün katil zanlısı Murat Aluç ve gizlenmesine yardımcı olan 5 kişi Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kovalamacayla yakalandı.

Medet Önlü, 22 Mayıs 2013 günü, Ankara Çankaya Çetin Emeç Bulvarı’ndaki ofisinde boynundan 3 mermiyle vurularak öldürüldü. Saldırıyı Murat Aluç (47) ve Ömer Peltek’in (24) gerçekleştirdiği belirlendi. Murat Aluç’un Sakarya’ya gelerek gizlendiği bilgisine ulaşan Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ay süren bir çalışma başlattı.

Hürriyet’in haberine göre yapılan takipte, Murat Aluç’un, daha önce cezaevinde arkadaş olduğu ve çok güvendiği İ.Ş’nin Sakarya’daki adresleri ve akrabalarının evlerinde gizlendiği, sık sık adres değiştirdiği, bunun yanında sürekli kılık değiştirdiği de tespit edildi. Aluç’un gizlenmesine İ.Ş. (41), H.Ş. (23), Ö.Ş. (52) ve C.Ç’nin (53) yardım ettikleri saptandı. Silahlar ve diğer suç aletlerini de M.K’nın(47) işyerinde sakladıkları saptandı.

Sakarya KOM ekipleri tarafından yürütülen istihbarat çalışmasında, Murat Aluç’un bir süre önce gittiği İstanbul’dan Sakarya’ya döneceğini belirledi. 11 Ekim 2014 günü Murat Aluç’un içinde olduğu 54 B 6279 plakalı otomobil takibe alındı. Otomobilin içindekilerin silahlı olduğu ve çatışmaya girebilecekleri yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda Sakarya otoyol gişelerinde önlem alındı. Otomobil gişelerde durdurulmak istenince Murat Aluç ve Ö.Ş otomobilden inip koşarak kaçmaya başladı. Sakarya KOM ekipleri, kaçarken silahını çeken Aluç’u ve diğer kişiyi silahlarını kullanmasına fırsat vermeden yakaladı.

Murat Aluç’un üzerinde yapılan aramada Ümit Aydeniz’e ait sahte kimlik ve tabanca ele geçirildi. Operasyonu genişleten Sakarya KOM ekipleri, Akyazı, Sapanca, Kocaali ve Karapürçek’teki çeşitli adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda İ.Ş, H.Ş, C.Ç. ve M.K’yı gözaltına aldı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 2 silah, 2 sinyal kesici ve 1 elektroşok cihazı, 1 pompalı tüfek, 1 av tüfeği, 3 şarjör, 1 biber gazı spreyi, 52 adet 9 mm mermi, 41 adet av tüfeği fişeği, 1 dizüstü bilgisayar, 7 klasör evrak, 4 cep telefonu, 3 SIM kart, 9 fotoğraf, 6 pasaport fotokopisi, el yazıları bulunan 6 defter ve Kiril alfabesinde yazılı çok sayıda evrak ele geçirildi.

Çete suçlamasıyla yargılandığı da ortaya çıkan Murat Aluç ve diğer 5 kişi, soruşturmayı yürüten Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.

Türkiye’ye gelen Çeçenlere yardım çalışmalarıyla tanınan Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve iş adamı Medet Önlü, geçen yıl 23 Mayıs’ta Ankara’daki iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmiş, katil zanlıları kaçmıştı.

“AZMETTİRİCİNİN DE YAKALANMASI GEREKİYOR”

Medet Önlü cinayeti dava dosyasına bakan Avukat Erdal Doğan gelişmeyi Demokrat Haber’e şöyle değerlendirdi:

“Yaklaşık 17 ay sonra tetikçi nihayet yakalanabildi. Bu önemli ancak azmettiricinin ve ona yardım edenlerin de yakalanması gerekiyor. Ancak o zaman soruşturmanın tamamlanması mümkün olabilir. Azmettirici olduğu düşünülen Rizvan Ezbulatov ve cinayette rol sahibi Ömer Peltek’in de mutlaka yakalanması gerekiyor.”

Demokrat Haber iki ay önce cinayetin faillerinin tespit edilmesine rağmen yakalanmamalarının üzerine giden ve cinayetteki soru işaretlerini ele alan bir haber yapmıştı.

http://www.demokrathaber.net/guncel/medet-onlunun-katil-zanlisi-nihayet-yakalandi-h39443.html

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar