Haber / Abhazya’dan “Schengen” çıkışı
14:39 8 October 2014

Abhazya Dışişleri Bakanlığı, AGİT İnsan Hakları Forumuna katılacak yurttaşlarına vize verilmemesini sert bir dille kınadı.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası AGİT İnsan Hakları Forumu’nun sivil toplum kuruluşları bölümüne katılmak için Polonya’nın başkenti Varşova’ya gitme hazırlığında olan Abaza sivil toplum temsilcilerinin Schengen vizesi başvurusunun reddedilmesi üzerine bir açıklama yayınladı.

Açıklamada belirtildiğine göre, Polonyalı elçilik yetkilileri, Abhazyalı sivil toplum üyelerine alaycı bir şekilde ‘vize başvurusunu Tiflis’te yapmaları gerektiğini’ söyledi. Daha önce de bir grup Abhazyalı gazetecinin Çek Cumhuriyeti’ne girişinin engellendiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Bu utanç verici hadiselerin altında, Gürcistan ve Batılı müttefiklerinin Abhazya’yı izole etme, Abhazya ve Rus-Abaza ilişkileri hakkında asılsız mitler oluşturma gibi amaçlar yatmaktadır. Karşımızdakiler Abhazya’nın egemen ve bağımsız olduğu gerçeğini saptırarak uluslararası toplumu ikna etmeye çalışıyor. Bu nedenle, Gürcistan ve Batı’nın duymak istediklerini değil; Abhazya’daki gerçek durum, dış politika öncelikleri ve Gürcistan tarafından Abhazya vatandaşlarına uygulanan alçakca hak ihlalleri hakkında AGİT kürsüsünden geniş bir uluslararası kitleye seslenecek olan Abaza aktivistlere söz hakkı vermek istememişlerdir.

Bu ve diğer örnekler Gürcistan’ın barış yanlısı görünüşü ve ikiyüzlü barış, refah, uzlaşma deklarasyonları altında ‘diğer yollarla’ kavgaya devam ettiğini göstermektedir. Abhazya halkı, BM yüksek kürsüsünden dile getirilenler de dahil, Gürcü vaatlerine güvenmemektedir. Bu ‘uzlaşmacı retoriğe’ verilecek en güzel cevap Rusya Federasyonu ile savunma birliği oluşturmak; bunun yanı sıra çeşitli alanlarda Rus-Abaza entegrasyonunu, bu yılsonundan önce imzalanması planlanan yeni Dostluk Anlaşması ile İşbirliği ve Karşılıklı Yardımlaşma Anlaşmasıyla birlikte ilişkileri daha da güçlendirmektir”.

ajanskafkas.com

Yorumlar (1)
  1. Insan Olun on said:

    Komedisiniz,bu haberi yapanlar,bu habere inananlar,bunlar ya hic bir sey bilmiyor ya da herkesle dalga geciyor,Abhazya Rus Imparatorlugunun korsan bir devletidir,aynen Transdinyester,Kirim,Donbas gibi.Abhazya dunyada bir numarali insan haklari ihlalcisidir.Ikiyuz elli bin Gurcu multecinin kendi evlerine donuslerine izin vermedigi gibi,bunlara ait malvarliklarini ic etmistir.Bu malvarliklarindan bazilari Turkiyede yasayan anli sanli anti emperyalist Abhaz ve onlarin Cerkes yardakcilari tarafindan paylasilmistir.Utanmadan ve sikilmadan hala yuksek degerlerden bahseden bu gaspcilar ve yagmacilar simdi insan haklari toplantisina katilmalari engellenenleri savunmaya kalkiiyor.Once Abhaz veya Abhaz yardakcisi Cerkes olmadan insan olmayi ogrenmek gerekir.Ne insanlik ne de utanma var.Hele ajanskafkas gibi bir manipulasyon sitesi nasil oluyorda Rusya isimli agabeylerinin bu propogandalarinii utanmadan yayinlayabiliyor, sizin kafanizmi karisik birader?

HABER / En Çok Okunanlar