Haber / Kobane eylemlerinde en az 12 kişi hayatını kaybetti
14:26 8 October 2014

Kobani’ye yönelik İD saldırılarının protesto edildiği Türkiye çapındaki eylemlerde 14 kişi hayatını kaybetti. Beş ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kobane’deki İD saldırısını protesto edenlerle İD yanlıları arasında çıkan çatışmalarda

Diyarbakır’da 8, Mardin’de 2, Siirt’te 2, Batman’da 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü. Muş’un Varto ilçesinde ise 1 kişi, polisin gösteriye müdahalesi sırasında başından vurularak hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı’na göre ise 12 kişi yaşamını yitirdi.

Fırat Haber Ajansı’na (ANF) göre ise olaylarda ismi açıklanan 10 kişi öldü.

Diyarbakır’da protestoların arttığı akşam saatlerinde, Hüda-Par yanlısı gruplarla PKK taraftarları arasında silahlı çatışma çıktı. Bu çatışmada toplam 8 kişinin öldüğü bildirildi. Ölen ve yaralananların sayısı ve kimlikleri uzun süre tespit edilemedi. Kentte gece kaos hakim olmaya başlarken, göstericilerin pek çok noktada araçları durdurarak yol kontrolleri yaptıkları görüldü. Gece saatlerinde Valilik sokağa çıkma yasağı ilan ederken, ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Siirt’te Kurtalan ilçesinde eylemciler AKP’li belediye binasına yürüdü. İddiaya göre AKP’li Belediye Başkanı Nevzat Karatay’ın yakınları, göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Y.Ç. (17) ile Mehdi Erdoğan (35) tedavi altına alındıkları Siirt Devlet Hastanesi’nde yaşamlarını yitirdi. İlçede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Muş Varto’da eylemlerde kafasına gaz fişeği isabet eden Hakan Buksur (25) öldü.

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde de ANF’nin iddiasına göre, protestolar sırasında plakası belirlenemeyen bir araçtan halkın üzerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Kerem Karaaslan (22) yaşamını yitirdi.

Yine ANF’nin iddiasına göre, Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde Hüda-Par’lıların açtığı ateş sonucu Sinan Toprak (16) ile Bilal Gezer yaşamlarını yitirdi.

Mardin’in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçelerinde 17.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Van’daki eylemler sırasında göğsüne isabet eden kurşun ile ağır yaralanan Hamdi Caner (55) hayatını kaybetti. Van Valiliği olayların sürdüğü Erciş ilçesinde saat 18.00’den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Batman’da gösteriler sırasında silahla vurulan Emrah Demir (23), kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde öldü. Batman Valiliği, iki gündür devam eden olaylar nedeniyle altı ilçeli şehrin tamamında sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini açıkladı. Bugün (8 Ekim) ilk ve orta dereceli okullar ise tatil edildi.

agos.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar