Haber / Af Örgütü’nden Anna Politkovskaya için dayanışma çağrısı
0:05 4 October 2014

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Anna Politkovskaya cinayetinin 8. yıldönümünde eylem çağrısı yaptı.

7 Ekim 2014 Rus gazeteci ve insan hakları savunucusu Anna Politkovskaya’nın öldürülmesinin 8. yıldönümü. Cinayetten bugüne Af Örgütü ısrarla Rusya yönetiminden cinayetle ilgili etkili soruşturma, gazetecilerinin güvenliğinin sağlanması talebinde bulundu. Af Örgütüne göre cinayet davasıyla bir şekilde bir hüküm verilmiş olmasına rağmen Rusya gazetecilerin korunması konusunda hiç bir şey yapmadı.

7 Ekimde Af Örgütü, Anna’nın anısını yaşatmak ve dünyanın her yerinden gazetecilerin Rusyalı meslektaşlarıyla dayanışmasını vurgulamak için uluslararası bir eylem yapacak. Eyleme katılacak gazeteler ilk sayfalarında çiçek resimlerine yer verecek Af Örgütü aktivistleri de bu çiçekleri Politkovskaya’nın çalıştığı Novoya Gazeta binasına götürecek.

Eko Moskova, Radyo Svoboda, televizyon kanalı Dojd ve aralarında kısa bir süre önce müdürü Lev Şlosberga’nın saldırıya uğradığı ‘Pskovskaya guberniya’ eylemin Rusya’daki katılımcıları arasında yer alıyor. Polonya’dan ‘Gazeta Wyborcza’ ve ‘Rzeczpospolita’, Çek Cumhuriyetinden ‘Lidove noviny’, İspanya’dan ‘ABD’, ‘El Mundo’ ve ’20 Minutos’ da eyleme destek olacak.

Kafkasya’daki insan hakları ihlallerini dünyaya duyuran Anna Politkovskaya’yı, Türkiye’deki Kafkasyalılar da unutmadı. Politkovskaya, 12 Ekim’de Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Kafkas Vakfı ve Kafkasya Forumu’nun ortaklaşa düzenlenen bir etkinlikte anılacak.

Etkinlik haberi için: Anna Politkovskaya Anma Etkinliği ve Belgesel Gösterimi

Facebook: Anna Politkovskaya Anma Etkinliği ve Belgesel Gösterimi

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar