Haber / Demirtaş: Süreçte ısrarlıyız, bu yüzden barışı önemsiyoruz
23:46 1 October 2014

Başbakan Davutoğlu ile görüşmesi sonrası açıklama yapan HDP Eş Başkanı Demirtaş ”Görüşmeyi son derece olumlu ve önemli bir görüşme olarak tanımlayabiliriz. Umut ediyorum ki şu günlerde oluşan negatif hava yerini pozitif bir havaya bırakır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Başbakanlık merkez binada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelerek çözüm süreci ve Kobani’deki gelişmeleri görüştü.

HDP ve DTK heyeti Kobani’ye yönelik Kürtlerin hassasiyetini dile getirerek hükümetin ve devletin bu konuda tutum değiştirmesini istedi ve eleştirilerini paylaştı.

“Olumlu bir adım olarak değerlendirdik. Pratik adımların yakın zamanda hayata geçmesi, kalıcı barışın gerçekleşmesi açısından çok önemlidir. HDP olarak elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bir diğer mevzu, özellikle Rojava ve Kobane bölgesinde yaşanan gelişmelerdir. Kaygıyla yakından takip ediyoruz. Sadece Kobane’de ya da Türkiye’de yaşayan Kürtleri değil, Türkiye’nin tamamını ilgilendiren bir gelişmedir.

“IŞİD tehdidinin bölgeden bertaraf edilmesi için hükümetin ve muhalefetin yapması gerekenler toplantıda ele alındı. Sayın Başbakan’ın bu konudaki yaklaşımları da olumlu. Umuyorum ki şu günlerde oluşan negatif hava, gerilimli bir havaya bırakır.

“Bu ülkede ortak bir barışı, kalıcı bir eşitliği, kardeşliği, adaleti hep birlikte yapmak istiyoruz. Bütün bölge halklarına barışın sinerjisinin sirayet etmesini istiyoruz. Özellikle Suruç’ta yaşanan müdahaleler var, onları da Sayın Başbakan’la paylaştık. Dikkatle inceleyeceğini belirtti. O müdahalelerin de olmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Çok sayıda sivil Kobane sınırından Türkiye’ye giriş yaptı. Gelenlerin sıkıntıları olmakla birlikte, Türkiye’nin sınırlarının açılması önemlidir.

“Eksikleri, yapılan hataları yanlışları giderebilmek, doğru bir siyaseti sahada pratikte gerçekleştirebilmek için daha fazla diyalog içinde olunması gerekiyor. Tezkere konusundaki endişelerimizi ilettik. Başbakan bize bunun bir savaş tezkeresi olmayacağını belirtti.

“Genel olarak olumlu bir görüşme olduğunu söylemek isterim. Sayın Başbakan’la açık yüreklilikle tartışmış olmak gerilimli ortamda önemliydi.”

http://www.imctv.com.tr/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar