Haber / Mahaçkale ve Derbent’te Camii Gözaltıları
12:58 17 September 2014

Mahaçkale Sovyetski polis şubesinden yapılan açıklamaya göre, başkentte gözaltına alınan cami cemaatinin hepsi serbest bırakıldı. İnsan hakları savunucuları da Derbent camiilerinden gözaltına alınan herkesin serbest bırakıldığını açıkladı.

Mahaçkale ve Derbent sakinleri, 12 Eylül’de şehirlerdeki camiilerden çok sayıda kişinin topluca gözaltına alındığını açıklamışlardı. Mahaçkale polisi gözaltıları doğrularken, Derbent güvenlik organları reddetmişti.

Sovyetski emniyetinden, Mahaçkale camiilerinden gözaltına alınanların hepsinin serbest bırakıldığı açıklaması yapıldı.

‘Savunma’ sivil örgütü temsilcisi Ayşe Selimhanova da Derbent’te polis şubesine götürülen camii cemaatinin 12 Eylül saat 19.00 itibariyle serbest bırakıldıklarını açıkladı.

12 Eylül’de Derbent emniyet şubesine götürülenlerin en az 20 kişi olduğu ve bu kişilerin selefi camii cemaatinden oldukları kaydediliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir kişi “ Öğleden sonra 5 gibi kimlik bilgilerimiz kontrol edilip kayıt altına alındıktan ve herkesin parmak izi alınıp fotoğrafları çekildikten sonra bizleri serbest bıraktılar. Direnmenin anlamı yok; bugün değilse de yarın bu prosedürden geçmek gerekecek. Hepimizi emniyetteki bilgi bankasına kaydediyorlar” dedi.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar