Haber / Timur Kuaşev’in Ölüm Nedeni Tespit Edilemedi
22:10 16 September 2014

Kabardey-Balkar’da adli tıp uzmanlarınca yürütülen adli tıp incelemesi sonucunda gazeteci ve sivil aktivist Timur Kuaşev’in ölümüne neyin neden olduğu sorusuna cevap bulunamadı. Gazetecinin babası Hambi Kuaşev, yeni incelemenin Moskova’da yapılacağını açıkladı.

31 Temmuz akşamı kaybolan Timur Kuaşev’in cesedi 1 Ağustos’ta Nalçik yakınlarında bulunmuştu. İlk yapılan adli tıp incelemesinde şiddete maruz kaldığına dair bulgulara rastlanmayınca ailesi otopsi kararını kabul etmişti. Adli tıp uzmanları gazetecinin ölüm nedeni hakkında kesin bir açıklamada bulunmadı, ancak bedeninde bir enjeksiyon izi olduğunu açıkladı.

Gazetecinin babası Hambi Kuaşev, Kabardey-Balkar’da yapılan incelemenin netice vermediğini ve şimdi Moskova’da bir incelemenin yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Soruşturmanın aktif olarak yürütüldüğünü kaydeden baba Kuaşev, davayla ilgili daha fazla bir şey açıklayamayacağını kaydetti.

Gazeteci Kuaşev’in ölümü büyük bir toplumsal tepkiye neden oldu. AGİT, UNESCO, RF Gazeteciler Birliği, tanınmış sivil ve siyaset adamları Kuaşev’in ölümüyle ilgili objektif ve tarafsız bir soruşturma talebinde bulundu.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar