Haber / “İki haftada Kiev” polemiği
17:05 2 September 2014

Rusya-Batı hattında Ukrayna krizi nedeniyle gerginliл her geçen gün artarken, yeni bir iddia gündeme düştü. Rusya lideri Vladimir Putin’in, “İstersem, Kiev’i iki hafta içinde alırım” dediği iddia edildi.

İtalyan La Repubblica gazetesi , ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Brüksel’de 30 Ağustos tarihinde yapılan Avrupa Konseyi zirvesi sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barros ile telefonda görüşen Putin’in, Rusya’nın istemesi halinde Kiev’i iki hafta gibi kısa bir sürede alabileceğini belirttiği iddia edildi.

İddiaya göre Barros’nun “Ukrayna sınırını yasa dışı olarak geçen Rusya askerlerinin sayısını” sorması üzerine Putin, “İstersem, Kiev’i iki hafta içinde alırım” dedi.

Rus liderin ayrıca, AB’nin yeni yaptırımlarla Rusya’yı provoke etmesinin, Ukrayna’yı olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunduğu öne sürüldü.

Başkan Putin’in danışmanı Yuri Uşakov ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Putin’in sözlerinin tamamen farklı bir anlama geldiğini ve çarpıtıldığını savunurken, Barros’un sözlerinin “ciddi bir siyaset adamına yakışmadığı” değerlendirmesinde bulundu.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar