Haber / Abhaz Dernekleri Federasyonu’ndan açıklama: “Seçimlerde taraf değiliz”
16:17 19 August 2014

24 Ağustos’ta Abhazya’da yapılacak seçimler diasporada da heyecan yaratmış durumda. Başkan adaylarının Türkiye’de seçmenleriyle buluşmasının ardından tartışmalar hız kazandı.

3 adaylı seçimde taraf olmadığını açıklayan Abhaz Dernekleri Federasyonu kamuoyuna yönelik bir açıklama yaptı. Biz Abhaz halkının tarafıyız denen açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Abhaz Dernekleri Federasyonu olarak Abhazya Cumhuriyetinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her hangi bir aday lehine taraf olmamız söz konusu değildir.

Biz Abhaz Dernekleri Federasyonu olarak Abhazya ve Abhaz Halkından tarafız. Bu anlamda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan her kes bizim için değerlidir ve aynı mesafededir. İlk kez diasporada seçim sandığı kurulacak ve Abhaz Pasaportu sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oy kullanacak olmaları nedeniyle, şahsen veya temsilcileri aracılığıyla propaganda çalışmalarında talep eden tüm aday ve aday temsilcilerine yardımı görev olarak görmekteyiz.

Bu anlamda her hangi bir aday veya temsilcisinin yanında görülmemiz görev kabul ettiğimiz yardım amaçlıdır. Başka türlü anlamlandırılması veya yorumlanması bizi üzer.”

Saygılarımızla,

Abhaz Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar