Haber / Abhazya vatandaşları İstanbul’da sandığa gidiyor
14:48 18 August 2014

Abhazya Cumhuriyetinde 24 Ağustos Pazar Günü yapılacak 4. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için İstanbul Kadıköy’de Sandık Açılacak.

24 Ağustos tarihinde yapılacak seçimler Türkiye’de de ilgiyle takip ediliyor. Abhazya Merkez Seçim Kurulu Türkiye de Abhaz Kökenli soydaşların oy kullanması için İstanbul’da sandık açılmasına karar verdi. Yazılı görüş belirtecek Abhazların seçimlere yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Aslan Bjenya, Mirap Kişmariya , Leonid Y. Dzapşba ve Raul Hacımba’nın aday olduğu seçimlerde bir ilk yaşanıyor. Abhazya Seçim Kurulu Türkiye’de yaşayan soydaşları için sandık açılması kararını aldı. Türkiye’de yaşayan ve Abhaz Pasaportuna sahip Abhazlar oy kullanabilecek.

24 Ağustos 2014 tarihinde Kadıköy, Bahariye Caddesi, Sakızgülü Sokak Işık Apartmanı Kat:2 Daire 3 Caferağa, Kadıköy/İstanbul adresinde kurulacak olan sandıklara 1800 civarında Abhaz kökenli Türkiye yurttaşı oy kullanabilecek. Yurt genelinde büyük heyecan yaratan seçimler Türkiye diasporasının düşük oy oranı ile seçim sonucunu etkilemeyeceği, ancak, ağırlığı yaratacağı konusunda yaygın bir kanaat var.

Abhaz Anayasasına göre seçimlerde adaylardan birinin ilk turda yüzde 50 yi geçmesi gerekiyor. Bu oranın aşılamaması durumunda seçimler 2. tura kalıyor.

Seçmenin tercih ettiği adayın dışında kalanların üzerini tek çizgi ile çizmek sureti ile tercihini beyan ederek oyunu kullanması gerekiyor. Oyların geçerlilik kazanması ancak bu şekilde oluyor.

Seçimler temsilcilik, Yüksek Seçim Kurulu Temsilcileri nezaretinde ve sorumluluğunda yürütülüyor.

Abhaz Haber

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar