Haber / Kuaşeev’in cesedinde şüpheli enjeksiyon izleri
13:31 18 August 2014

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti başkenti Nalçik’te öldürülen 26 yaşındaki gazeteci ve insan hakları savunucusu Timur Kuaşev’in cesedinde yapılan incelemelerde , koltuk altı bölgesinde enjeksiyon izleri bulundu.

Konuyla ilgili açıklama dün Kabardey-Balkar Soruşturma İdaresi Başkanı Valeri Ustov tarafından gazetecilere yapıldı.

Ustov’un ifadesine göre, yakın günlerde Moskova’da adli tıp incelemesi yapılacak.

Ustov “ Koltuk altı bölgesinde enjeksiyon izi gerçekten tespit edildi. Şu anda kesin olarak bunun bir cinayet olduğunu söyleyemeyiz. Eğer cinayet ise, bölgemiz için bu cinayet son on yıllardır tek bir defa bile kayıtlara geçmemiş olan benzersiz bir cinayettir” dedi.

Ustov’un ifadesine göre, Kuaşev’in cesedinde hiç bir işkence izi yok. Ustov “ Sadece göz altında küçük bir çürük’ var dedi.

Gazeteci ve insan hakları savunucusu Timur Kuaşev’in cesedi 1 Ağustosta Nalçik’te, genellikle koşu yaptığı Kizilov dağları bölgesinde bulundu. Olayın soruştuması Kabardey-Balkar’ın geçici başkanı Yuri Kokov’un kontrolünde yürütülüyor. Kokov da Kuaşev’in ölümüyle ilgili soruşturmanın obektif ve başarılı şekilde hızlı bir şekilde yürütüleceğini açıkladı.

UNESCO genel müdürü İrina Bokova da Timur Kuaşev’in ölümünün kapsamlı şekilde incelenmesi talebinde bulundu.

Bokova “ Gazetecilerin profesyonel çalışmalarını yürütmede özgür ifade ve can güvenliği hakkı oldukça önemli. Timur Kuaşev’in ölümünün incelenmesi konusuda yönetimin gücünü sakınmayacağına inanıyorum” dedi.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar