Haber / Kafkasya’da 2013 yılının başından bu yana 158 direnişçi öldürüldü
14:07 15 August 2014

Kuzey Kafkasya’da yaklaşık 160 direnişçi öldürüldü.

Kuzey Kafkasya’da yürütülen özel askeri harekatlar ve antiterör operasyonlar sonucunda 25’i grup başkanı olmak üzere 158 yer altı silahlı örgüt üyesi öldürüldü. Ayrıca 328 yer altı örgüt üyesi ve yandaşı ele geçirildi.

Konuyla ilgili bilgiler Milli Antiterör Komitesi enformasyon merkezinde 12 Ağustosta komite oturumunda Başkan Aleksandr Bortnikov tarafından ifade edildi.

Milli Antiterör Komitesi Başkanı Bortnikov farklı direniş gruplarının halen tehdit oluşturduğunu ve devlet tarafından gereken tedbirlerin alınmasına ihtiyaç olduğunu da ifade etti.

Bortnikov, 2013-2014 döneminde 68 eski yer altı silahlı örgüt üyesinin ve yandaşının örgütten ayrıldığını ve bu yönde çalışmalarının özellikle İnguşetya’da gerçekleştiğini kaydetti.

Bortnikov, din adamlarının da dahil edilerek Dağıstan ve Çeçenya yönetimlerinin sivil ve dinler arası diyalogun gelişmesi yönündeki eylemlerinin halk tarafından olumlu olarak karşılandığını ifade etti. Ancak, sosyo-ekonomik problemlerin çözümü konusundaki öncelikli olarak da gençler arasındaki işsizlik oranının azalmasındaki yavaş tempo, yüksek orandaki yolsuzluk seviyesi yer altı silahlı örgüt üyelerince gençlerin kendi saflarına çekilmesi için kullanılmaya devam ediyor.

Bortnikov, engelleyici çalışmaların bundan sonra da devamının özellikle önemli olduğunu, çünkü sadece güç yoluyla insanların çetelere katılımının engellenmesinin mümkün olmadığını belirtti.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar