Haber / “Kırım bizim değil, yayalım lütfen”
17:10 14 August 2014

Hacker’lar Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’in Twitter hesabını hack’leyip, “İstifa ediyorum. Hükümetin icraatlarından utanıyorum. Beni affedin” tweet’ini attı. Aynı hesaptan “Kırım bizim değildir” tweeti de atıldı.

Vladimir Putin’e ‘Vova’ diye hitap eden başka bir tweet’teyse “Uzun zamandır söylemek istiyordum: Yanılıyorsun Vova” deniliyor.

Rus hükümetinden bir yetkili Ria Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, Medvedev’in Twitter hesabının hack’lendiğini doğrularken, ‘yazılanların gerçeği yansıtmadığını ve sorunu düzeltmeye çalıştıklarını’ söyledi.

Açıklamadan sonra da hack’lenen hesaptan Rusya devlet politikalarını eleştiren tweet’ler gelmeye devam etti.

Bu sürede Medvedev’in takipçi sayısı 2 buçuk milyona ulaştı.

“Rusya 1980’lere dönebilir”

Kamu sitelerine girebilmek için pasaport bilgilerinin alınması, Medvedev’in hacklenen hesabı üzerinden eleştirilen diğer bir konuydu.

Bununla ilgili tweet’te “Bizim kamu siteleriyle ilgili olan girişimimize rağmen internet holiganları pasaportla giriş yapmayı umursamıyor” yazısının sonuna bir gülücük sembolü konuldu.

Ayrıca Putin’in bugün Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’ı ziyareti de hacklenen Medvedev hesabından eleştirildi.

“Kırım bizim değildir, lütfen bu tweet’i yayalım” çağrısı yapıldı.

Hackerlar, Ukrayna’daki krizi tetiklediği gerekçesiyle Batı’nın ağır yaptırım uyguladığı Rusya’nın geleceğiyle ilgili de kötümser bir tablo çizerken “1980’lere dönebiliriz. Bu çok üzücü. Kremlin’deki meslektaşlarımın hedefi bu ise, hızlı bir şekilde amaçlarına ulaşacaklar” yorumu yapıldı.

Kaynak: AFP ,Twitter

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar