Haber / Arjantinli Büyükanneler cuntada ortadan kaybolan bir çocuğu daha buldu
15:35 7 August 2014

Arjantinli Büyükanneler bir kayıp çocuğu daha buldu. Bu kez bulunan çocuk Plaza de Mayo Anneleri derneği Başkanı Carlotto’nun torunu.

Arjantin’de Plaza de Mayo Anneleri dernek başkanı Estela Carlotto, 36 yıl sonra torununa kavuştu.

Carlotto’nun torunu 1976-1983 yılları arasında Arjantin’de iktidarda olan dikta rejimi döneminde kaybolmuştu. Carlotto’nun torunu, annesinin işkencede öldürülmesi üzerine 36 yıl sonra ortaya çıktı.

Estela Carlotto’nun kızı Laura Carlotto, 26 Haziran 1978’de cezaevinde dünyaya getirdiği oğluna Guido ismini vermişti. Anne Laura işkencede öldürülmüştü.

83 yaşındaki Estela de Carlotto, “Hala kayıp olan çok insan var. Aramaya devam etmeliyiz çünkü diğer büyükanneler de bu hissettiklerimi hissetmelidir. Herkese teşekkürler, Tanrı’ya ve hayatta teşekkürler. Tek istediğim ona sarılmadan ölmemek ve yakında ona sarılabileceğim.” dedi.

1976 ile 1983 yılları arasında süren diktarölükte Korgeneral Horge Rafael Videla’nın emri altında 30 bin Arjantinli kaçırıldı, işkence gördü ve öldürüldü.

Askeri diktaörlük döneminde “ortadan kaybolanların” çocuklarını bulmak için Plaza de Mayo Anneleri 37 yıldır her perşembe günü, başlarında çocuklarının isimlerinin yazılı olduğu eşarplarla ve ellerindeki pankartlarla Başkent Buenos Aires’te hükümet sarayının bulunduğu meydana kaybolan çocukları için çıkarlar.

Plaza de Mayo Anneleri şu ana dek 114 çocuğu aileleriyle buluşturdu.

O dönemde kaçırılmış çok sayıda çocuk halen kayıp.

http://www.imctv.com.tr/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar