Haber / Seçmeli ders için son başvurular Eylül’de
16:29 25 July 2014

2014 – 2014 eğitim öğretim yılında ortaokul 5. 6. ve 7. sınıflar için Adıgece ve Abazaca seçmeli ders tercihlerinin ilk aşaması Haziran ayında gerçekleştirilmişti. Kaffed tarafından yapılan açıklamaya göre; Haziran ayında yaptığı tercihi değiştirmek isteyenler yada hiç tercih yapmamış olanlar  Eylül ayının ilk haftası tekrar müracaat edebilecekler.

Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından kamuoyuna konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

Sayın Velilerimiz,

Bu konuda hala tereddütleriniz olabilir. Haklısınız, uzun yıllar çeşitli nedenlerle büyük çoğunluğumuz Anadilimiz öğrenmek ve konuşmaktan imtina eder olduk.

Ancak günümüzde kültürel çeşitliliğin önemi anlaşılmış ve tüm dillerin konuşulmasına ilişkin bazı haklar tanınmaya başlanmıştır. Bunlardan biri olan seçmeli ders sistemi yasal olarak güvence altına alınmıştır. Yasaların tanıdığı hakkımızı kullanalım.

Sayın üyelerimiz,

Adığece ve Abazaca derslerin seçilmesi ve okutulması için bulunduğumuz her bölgede tanıtım kampanyası başlatalım. Bu kampanyada kullanabileceğiniz ve velilere yardımcı olmak üzere gerekli bilgileri içeren bir broşür Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanmıştır. Bu broşürü derneklerimizden temin edebilir veya elektronik kopyasını buradan indirebilirsiniz.

Okul yönetimleri bu derslerin açılamayacağını söyler ise, öncelikle bunun yasal hakkınız olduğu konusunda ısrarcı olmak gerekmektedir. Ancak sorun çözülemiyorsa size en yakın Derneğimizden destek alabilirsiniz.

Ayrıca Federasyonumuz bu konuda okullarda önünüze çıkartılabilecek zorluklar konusunda sizlere uzman desteği vermeye hazırdır. Bulunduğunuz yerdeki Derneklerimizin adres ve telefonlarına sitemizden (/Kaffed/Üye Dernekler bağlantısından) ulaşabilirsiniz.

Ayrıca her türlü destek için arayabileceğiniz telefonlar:

Kaffed: 0312 222 8589

Ertan Koyuncu: 0533 462 9177

Ömer Atalar: 0507 142 1864

LÜTFEN UNUTMAYINIZ…

Adığece ve Abazaca seçmeli ders seçimi; Çerkes toplumunun, anadilde eğitim konusundaki kararlı tavrını kamuoyuna göstermek açısından çok önemli bir girişimdir.

Eylül ayının ilk haftasında Adığece-Abazaca seçmeli derslerinin seçilerek okul müdürlüklerine dilekçelerin teslim edilmesi gerekmektedir.

Kafkas Dernekleri Federasyonu

 

Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak tüm üyelerimizi Adığece ve Abazaca seçmeli dersleri konusunda duyarlı olmaya ve Eylül ayındaki bu fırsatı değerlendirmeye çağırıyoruz.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar