Haber / AB’den yeni yaptırımlar yolda
15:54 25 July 2014

Batı, Ukrayna krizi nedeniyle Batı’ya karşı yaptırımlarını genişletmeye devam ediyor. Avrupa Komisyonu, AB ülkelerine, Moskova’ya uyguladıkları yaptırımları ağırlaştırılmaları teklifinde bulundu.

Kommersant gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Rusya bankalarının AB sermaye piyasalarına erişiminin engellenmesi, Rusya’ya karşı askeri ambargo uygulanması ve Rusya’ya teknoloji ve enerji ürünlerinin sevkiyatının yasaklanması gündemde. Brüksel’de düzenlenen AB elçileri zirvesinde, Rusya’ya karşı AB tarafından ABD’den daha sert yaptırımların uygulanması konusunda fikir birliğine varıldığı bildirildi. AB dışişleri bakanları, Avrupa Komisyonu’na, Rusya’ya karşı belirtilen yaptırımlara ilişkin teklifleri hazırlaması için başvuruda bulundu.

Financial Times gazetesinin haberine göre, Avrupa Komisyonu, Rusya’da yüzde 50’sinden fazlası devlete ait olan bankaların, Avrupa’dan hisse senedi ve tahvil satın almalarının yasaklanması isteniyor. Rusya bankalarının, diğer ülkelerden yatırımcı çekmek için Avrupa piyasalarını kullanmalarının da yasaklanması teklif ediliyor. Bu yaptırımların öncelikle Sberbank, VTB ve Rosselhozbank’a yönelik olması planlanıyor. Avrupa Komisyonu, Rusya’ya “stratjik önem” taşıyan teknoloji ve enerji ürünlerinin sevkiyatına da yasak getirilmesini gündemine aldı. AB ülkelerinin Rusya ile askeri teknoloji alanında yeni anlaşmalar imzalamasına ambargo getirilmesi de planlanan yeni yaptırımlar arasında.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar