Haber / ‘’Dünya Kupası Rusya’dan alınsın’’
17:49 24 July 2014

Almanya’da bazı siyasetçiler, 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’dan alınması çağrısında bulundu.

Siyasetçiler, Rusya’nın Malezya Hava Yolları’na ait yolcu uçağının düştüğü Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçılara destek vermesini bu isteklerine gerekçe gösteriyor.

Almanya’da, iktidarın büyük ortağı Hristiyan Demokrat Parti’nin (CDU) önde gelen milletvekillerinden Michael Fuchs, Dünya Kupası’nın Rusya’dan alınmasının, Moskova üzerinde ekonomik yaptırımlardan çok daha etkili olacağını söyledi. Fuchs, gerekirse Almanya ve Fransa’nın turnuvaya ev sahipliği yapabileceğini belirtti.

Yine CDU’dan, Hesse Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, “Eğer Rusya lideri Vladimir Putin olayın aydınlatılmasında işbirliği yapmazsa, 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’da yapılması tasavvur edilemez” dedi.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi’nden (CSU) Stephan Mayer ise “Dünya Kupası’ndan çekilmek tabu olmamalıdır” diye konuştu.

Alman Der Spiegel dergisinin kamuoyu araştırmasına göre ülkede halkın yüzde 56’sı, Dünya Kupası’nın Rusya’dan alınması fikrine destek veriyor.

Hollanda’da tartışılıyor

Son dünya üçüncüsü Hollanda’da, milli takımın Rusya’daki 2018 Dünya Kupası’na katılıp katılmaması tartışılıyor.

Hollanda Futbol Federasyonu yetkilileri vatandaşların bu konuda çok sayıda soru sorduklarını ancak bu konuda kararı ilerde almak istediklerini söyledi.

Malezya Hava Yolları’na ait uçakta 298 kişinin 193’ü Hollanda vatandaşıydı. Hollanda’da, cenazelerin ilk bölümünün getirileceği bugün ulusal yas ilan edildi.

Öte yandan Almanya ve Hollanda’nın da üyesi oldukları Avrupa Birliği (AB) Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılara destek gerekçesi ile Rusya’ya karşı sert önlemler almaya hazırlanıyor.

Yetki FIFA’da

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak bir ülkeden bu organizasyonu alabilecek tek kurum ise Dünya Futbol Federasyonları Birliği (FIFA).

FIFA 2010 yılında 2018 Dünya Kupası’nı Rusya’ya, 2022 Dünya Kupası’nı ise Katar’a vermişti.

 

Rusya’nın dışında İspanya-Portekiz ve Hollanda-Belçika ortaklıkları ile İngiltere de 2018 Dünya Kupası’na adaydı.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar