Haber / Abhazya Cumhurbaşkanlığı Adaylarının Özgeçmişi
14:44 23 July 2014

Abhazya Merkez Seçim Komitesi Abhaz seçim mevzuatı uyarınca 24 Ağustos’ta Abhazya Cumhurbaşkanlığı için yarışacak adayların özgeçmişlerini kamuoyuna duyurdu.

 

 

 

 

 

 

 

Buna göre adaylardan Aslan Bjaniya 6 Nisan 1963 Oçamçira doğumlu. Yüksek öğrenimini Moskova’da tamamlamış bir inşaat mühendisi. 1985 yılında ise KGB Yüksek Okulundan operasyon subayı olarak mezun olmuş. Ardından 1991 yılında da Rusya Federasyonu Hükümetine bağlı Ulusal Ekonomi Akademisi’nden mezun olmuş. 2009 yılında Abhazya’nın RF Büyükelçiliği’nde danışman sıfatı ile bir yıl görev yapmış. 2010 Şubatı’ndan aday olduğu tarihe kadar Abhazya Devlet Güvenlik Servisi Başkanı olarak çalışmış. Evli ve bir kız, bir erkek çocuğu var. Abhaz Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda istihbarat servisinde görev almış.

 

İkinci aday Leonid Y. Dzapşba 1 Ocak 1960 günü Gudauta’da doğmuş. Omsk Polis Akademisi’nin ardından 1991 yılında Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş. Abhazya Vergi Bakan Yardımcılığı ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunmuş. Evli ve beş çocuklu. Abhaz Ulusal Kurtuluş Savaşına Ardzınba’nın maiyetinde güvenlik görevlisi olarak katılmış.

 

 

Üçüncü aday Mirab Kişmariya 13 Ağustos 1961 Oçamçira Muk köyü doğumlu. Yüksek öğrenimini Kazakistan Alma-Ata’da tamamlamış. Mühendis. Abhazya Ordusunda uzun yıllar görev yapmış. 2007 yılından bu yana Abhazya Savunma Bakanı. Evli, bir kız, dört erkek evlat babası. Abhaz Ulusal Kurtuluş Savaşında cephede görev almış.

 

 

Son aday Raul Hacımba ise 21 mart 1958 Tkarçal doğumlu. Abhazya Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1984 yılı mezunu. Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevinde bulundu. Evli ve iki çocuklu. Abhazya Ulusal Kurtuluş savaşına aktif olarak katılmış.

 

 

 

Kaynak: Apsnypress

altinpost.org

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar