Haber / Putin onayladı, Soçi ve Kırım’da kumarhaneler açılıyor
13:49 23 July 2014

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi ve Kırım’da kumarhane kurulmasına izin veren yasa tasarısını imzaladı. Duma bu yasayı 4 Temmuz’da, Federasyon Konseyi ise 9 Temmuz’da kabul etti.

Kabul edilen yasaya göre, Kırım’da açılacak kumarhanenin sınırları Kırım Cumhuriyeti’nin yürütme makamları tarafından belirlenecek.

Yetkililer, Kırım’da kumarhanenin açılmasıyla birlikte bölgeye yapılacak yatırımların artmasını, halka yeni iş imkanları sağlanmasını, bölgesel bütçeye yeni gelir kaynağı olmasını ve turist sayısında artış yaşanmasını bekliyorlar.

Edinilen verilere göre, Kırım bütçesi kumarhaneden yılda 25 milyar ruble kazanacak. Aynı zamanda, turizm sektörünün gelişmesi de bekleniyor.

Kırım Başbakanı İtar Tass’a verdiği röportajda, Kırım’da kumarhanenin kurulmasına 100 milyon dolardan 1 milyar dolara kadar yatırım yapılacağını bildirmişti.

Soçi kumarhanesi

Kabul edilen yasaya göre, Krasnodar Krayı’nda kurulacak kumarhanenin sınırları olimpik tesislerin sınırları içerisinde olması şartıyla Rusya hükümeti tarafından belirlenecek. Böylelikle inşaatını özel yatırımcıların üstlendiği olimpik tesisler kumarhane olarak kullanılacak.

Bilindiği üzere Soçi’de kumarhane kurulmasını Sberbank Başkanı German Gref teklif etmişti.

gazetem.ru

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar