Haber / Abhazya Vatandaşlarının Türkiye’de Oy Kullanmasının Önü Açıldı
15:47 22 July 2014

Abhazya Meclisi bugün sabah saatlerinde yaptığı bir oylama ile Türkiye’de ikamet eden Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkiye’de oy kullanmasının önündeki yasal engelleri kaldırdı.

Abhazya’da seçimleri düzenleyen temel yasada yapılan değişiklikle ilgili ülkedeki Abhazya diplomatik temsilcisinin teklifi ile (eğer o ülkede bu tür bir seçim için izin alınması gerekiyorsa o izinden sonra, gerekmiyorsa bu tür bir prosedüre gerek olmadan) seçimlere en az 30 gün kala Abhazya Merkez Seçim Komitesi tarafından ilgili ülkedeki seçimleri organize edecek sandık kurulları oluşturulacak. Bu değişiklik ile -eğer üç gün içinde gerekli prosedür tamamlanırsa- Türkiye’de ikamet eden Abhazya vatandaşlarının 24 Ağustos’ta düzenlenecek Abhazya Cumhurbaşkanlığı için Türkiye’de kurulacak sandıklarda oy kullanması mümkün hale geldi.

Abhazya Meclisinde geçen hafta yapılan oylamada benzer bir teklif yeter sayı olan 24’e ulaşamazken, bugünkü teklife oturuma katılan 25 vekilin tamamı evet oyu verdi. Abhaz Meclisi’nde 35 vekil görev yapıyor.

Kaynak: http://apsnypress.info/news/12552.html

http://altinpost.org/

Yorumlar (1)
  1. adem yazar on said:

    24 ağustosta iki tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz o zaman:-)

HABER / En Çok Okunanlar