Haber / Nalçikteki Suriyeli mültecilerin durumu kötü
15:29 21 July 2014

‘Terek’ sanatoryumundaki Suriyeli Çerkeslerin yaşam şartları kötü.

Nalçik’te aktivistlerin yaptığı açıklamalara göre, ‘Terek’ sanatoryumundaki Suriyeli Çerkeslerin yaşam şartları iyi değil.

Terek sanatoryumundaki Çerkeslerin durumunun iyi olmadığıyla ilgili açıklama, bu insanlara yardım eden aktivislerce yapıldı. Aktivistler Suriyeli Çerkeslere hiç değilse yatacakları yer konusunda yardımcı olmak için ‘Battaniye-yastık’ temini için kampanya yürütüyor.

Terek sanatorymundaki Suriyeli Çerkeslerin durumuna, Temmuz başında sanatoryuma ziyarette bulunan Nalçik’li aktivist Olga Efendiyeva-Begret tarafından dikkat çekildi. Terek sanatoryumunda yaklaşık 139 kişi yaşıyor.

Olga Efendiyeva-Begre 2 Temmuzda Facebook sayfasından “ Daha önceden Elbrus sanatorymunda yaşayan ve Terek sanatorymuna yerleştirilmiş olan geri dönüşçülerin yaşadığı yerde tadilat çalışmaları devam ediyor. İnsanlar yerde yatmak zorundalar. Tadilat çalışmalarının devam ettiği odalarda yemek yapıyor, çocukları ile ilgilenmeye çalışıyorlar… Odalarda yataktan başka, sandalyeye kadar her şey yetersiz. Banyolarda duş, lavabo, musluklar eksik. Cam ve pencereler kırık, buzdolapları yetersiz. Küçük bebekleri olan ailelerin ek gıdaya ihtiyacı var. Aynı zamanda ailelerin bebek bezi ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.

Terek sanatoryumundaki duruma bağlı olarak Facebookta ‘Suriyeli yurttaşlara yardım’ grubunda ‘Battaniye-yastık’ kampanyası başlatıldı. Katılımcılar 221 geri dönüşçüye gereken ihtiyaçları ve yatak,yorgan sağlama kararı aldı.

Kampanyanın 14 Temmuzda bitirilmesi planlanmıştı, ancak 24 Temmuzda kadar uaztıldı. 17 Temmuza kadar 81 tam yatak seti temin edildi.

ajanskafkas.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar