Haber / Kaffed DÇB’den ayrılmakla tehdit ediyor
17:20 17 July 2014

20 Ağustos 2014 tarihinde bir grup Çerkes aktivist’in Ukrayna parlamentosuna Çerkes Soykırımı’nın tanınması için yaptığı başvurunun yankıları sürüyor.

Başvurunun ardından DÇB(Dünya Çerkes Birliği) tarafından yayınlanan bildiride, başvuruyu yapanlara yönelik çeşitli ithamlarda bulunulmuştu. Kaffed Başkanı Yaşar Aslankaya’nın da adının geçtiği bildirinin ardından Kaffed bir açıklama yaparak kendilerinin konuyla bir ilgilerinin olmadığını, konunun takipçisi olacaklarını açıklamış ve DÇB Yönetimine bu yanlışlığı düzelten bir açıklama yapmaları için mektup yazdıklarının belirtmişti.  DÇB’ye gönderilen mektubu yayınlamayan Kaffed yönetimi adına konuyu görüşmek üzere  Vacit Kadıoğlu’nun  Nalçik’e gittiği öğrenildi.

Gazete Yuga’da çıkan ve Kaffed’e yakın bir kaynağa dayandırılan haber şu şekilde; “Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Nalchik’daki bir toplantıda federasyonun eski başkanı Vacit Kadıoğlu, Dünya Çerkes Birliği başkanı Hauti Sohrokov’dan Çerkes Organizasyonlarının Ukrayna Parlementosu’na Çerkes Soykırımını tanımaları için yaptıkları başvuruyu Dünya Çerkes Birliği’nin kınadığı ve buna KAFFED başkanı Yaşar Aslankaya’nın da katıldığı yönünde resmi bir kaynaktan yayımlanan yazıyı yalanlamasını istedi.

Vacit Kadıoğlu, eğer DÇB tutarsız demeçlere müsamaha göstermeye devam ederse, KAFFED’in DÇB üyeliğinden çekileceğini ifade etti”

Şu ana kadar Kaffed tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak: http://circassiatimesenglish.blogspot.co.il/2014/07/kaffed-threatens-to-withdraw-from.html

Çeviri: Emre Tletseruk

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar