Haber / Hrant Dink davası 30 Ekim’e ertelendi
15:05 17 July 2014

Yargıtay’ın bozma kararı sonrası yeniden görülmeye başlanan Hrant Dink’in katledilmesine ilişkin davada sanıklardan Ahmet İskender’in yakalanamaması üzerine karar verilemedi. Duruşma, 30 Ekim tarihine ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından 18 sanığın yargılandığı davanın 6. duruşmasında sanık Ahmet İskender’in yakalanamaması ve Yargıtay bozma ilamına karşı görüşü sorulamadığı gerekçesiyle dava 30 Ekim 2014 tarihine ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından 18 sanığın yargılandığı davanın 6. duruşması görüldü.

Duruşmaya katılan sanık olmadı. Duruşmaya Dink ailesini avukatları Hakan Bakırcıoğlu, Bahri Belen, Naciye Demir katıldı. Sanıklar Yasin ve Osman Hayal’in avukatı Fatma Aygöre de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören, hakkında yakalama kararı olan sanıklardan Ahmet İskender’in halen yakalanamadığını belirtti. Mahkeme Başkanı, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün, “Ahmet İskender’in 2012′ye kadar ailesiyle Trabzon’da yaşadığını ancak daha sonra İstanbul’a taşındığını bildirdiğini”de ifade etti.

Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen, “Sanık Ahmet İskender’in yakalanamaması nedeniyle dosyada 1 yıldır karar verilememektedir. Yargılamanın geldiği aşama dikkate alınarak Ahmet İskender yönünden dosyanın ayrılmasını ve diğer sanıklar yönünden Yargıtay bozma ilamında belirtilen şekilde karar verilebilir. Bu şekilde karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Duruşma savcısı Ahmet İskender dosyanın ayrılması yönündeki talebin bu aşamada reddine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, “Yargılamanın geldiği aşama itibariyle, sanık Ahmet İskender hakkında bu aşamada ayrılma kararı verilmesine yer olmadığını, gelecek celse de yakalanamaması halinde avukatların taleplerinin kabulüne” karar verdi.

Sanık Ahmet İskender hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden Mahkeme heyeti, yakalama emrinin akıbetinin titizlikle soruşturulmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, Ahmet İskender’in UYAP’ta görünen adresine Yargıtay bozma ilamı eklenerek “tebliğe rağmen duruşmaya gelmemesi halinde, yargılamanın yokluğunda yapılarak, yokluğunda karar verileceği” yazısının gönderilmesini de karara bağladı.

Duruşma 30 Ekim 2014 Perşembe gününe ertelendi.

Hrant’ın arkadaşları yalnız bırakmadı

Duruşma öncesi ise Hrant’ın Arkadaşları tarafından her duruşma öncesi adliye önünde olduğu gibi bu duruşma öncesi de “Adalet Nöbeti” tutulup, basın açıklamasında bulunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı protestoda Hrant’ın Arkadaşları adına basın açıklamasını okuyan yönetmen Onur Ünlü “Yedi yıllık bir mücadelenin ardından devletin o koca ve ağır kapısı bir parmak aralandı. Şimdi beklenen eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eski İstanbul İl Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah, eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Gülerve altı polis memuru için dava açılması” dedi.

“AKP hükümetinde bakanlık koltuğuna kadar yükselen, ancak hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya dökülünce bir köşeye alınıveren isimler hakkında, hâlâ bir işlem yoktur. Keza yine o dönem Trabzon Emniyeti’nde yuvalanmış AKP’nin eski iktidar ortağına yakın polis şefleri hakkında da bir gelişme yoktur. Zira onların dosyası ayrılmıştır.

“Asıl olarak beklenen, gereken, bu cinayette kusuru bulunan tüm kamu görevlilerinin yargı önüne çıkması, hesap vermesidir.”

Ünlü, Dink cinayetinin arkasındaki yapının ortaya çıkarılması ve sorumlulardan hesap soruluncaya kadar “Adalet Nöbeti”ni sürdüreceklerini söyledi.

http://www.imctv.com.tr/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar