Haber / Putin’den Obama’ya “bumerang” uyarısı: “Gürültü patırtı yapmadan çözelim”
14:21 17 July 2014

ABD’en gelen yeni ve kapsamlı yaptırım kararına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin anında yanıt verdi. BRIC zirvesi için bulunduğu Brezilya’da gazetecilere konuşan Putin, Rusya aleyhine getirilen yaptırımların ABD’nin kendisini de etkileyeceğini belirtti.

Rus lider Washington’un bu tür eylemlerinin Rus-Amerikan ilişkilerini çıkmaza soktuğu ve zarar verdiğini vurgulayarak, “Ne tür yaptırımlar olduğu bakmak ve gürültü patırtı olmadan sakince çözmek gerekir” dedi. Putin sözlerine “Alınan yaptırım önlemlerine gelince, onlar genelde hiç şüphesiz bumerang etkisine sahiptir. Bu durumda Rus-Amerikan ilişkilerini çıkmaza iter, çok ciddi kayıplara neden olur. Bunun Amerikan devletinin uzun vadeli ulusal stratejik çıkarlarına ve Amerikan halkına zarar vereceğinden eminim” ifadelerini ekledi. Putin’in düşüncelerine göre, yaptırımlar Amerikan şirketlerine de zarar verebilir.

Vladimir Putin Rusya’nın kendisine ait ExxonMobil sahanlığında çalışmaya müsaade ettiğini hatırlatarak, “Örneğin, büyük şirketler Rusya’da çalışmak istiyorlar, ancak belirli bir kısıtlamalar ile karşı karşıya kalarak diğer enerji şirketlerine kıyasla rekabet güçlerini kaybedecekler” dedi. Putin ayrıca “Onlar onun orada çalışmasını istemiyorlar mı? Onlar kendi büyük enerji şirketlerine zarar veriyorlar. Tüm bunlar ne için? Bir hata yapıp başka bir diğerinde ısrar etmek için mi? Ben bunun en azından profesyonelce bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar