Haber / Rusya’nın “cilalı imaj” devri
13:24 14 July 2014

Rusya, Batı ile arasındaki gerginliklerin ayyuka çıktığı dönemde, dünya genelindeki imajını düzeltmek ve etki alanını genişletmek için harekete geçti.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın dünyadaki insani etkisini arttırmak için strateji planı hazırladı. Rusya’nın bu adımının altında, Başkan Putin’in daha önce defalarca dile getirdiği “yumuşak güç” doktrininin yattığı, Kremlin’in bu yolla, Rusya’nın dünya genelindeki imajını düzeltmeyi ve etkisini arttırmayı hedeflediği belirtiliyor. Projenin bu yaz sonuna kadar Başkan Putin’e sunulması planlanıyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kısa süre önce yaptıpı açıklamada, Ukrayna krizi nedeniyle, Batı’nın kamuoyunda Rusya hakkında olumsuz fikirler oluşması yönünde art niyetli girişimlerde bulunduğunu söylemişti. Rusya diasporasından ve Rusya’nın yurt dışındaki imajının iyileştirmesinden sorumlu Rossotrudniçestvo adlı kuruluşun müdürü Konstantin Kosaçyov, Rusya’nın dünya genelindeki imajını iyileştirmek için ilk etapta 2,7 milyar ruble bütçe ayrıldığını, ancak bu rakamın birkaç kat artırılmasının görüşüldüğünü kaydetti.

Rusya’nın önümüzdeki iki yıl içinde yurt dışında, dokuzu eski Sovyet ülkelerinde olmak üzere 11 bilim ve kültür merkezi açmayı planladığı, ülkenin turizm için de cazip hale getirilmesinin planlandığı belirtiliyor.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar