Haber / Demirtaş: Asla ilkelerimiz ucuz siyasette pazarlık konusu olmayacaktır
17:02 12 July 2014

Alevi örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelen HDP’nin Eş Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, “Asla ilkelerimiz ucuz siyasette pazarlık konusu olmayacaktır. İlkelerimiz bir aylığına savunabileceğimiz ilkeler değildir. ” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Ankara’da Alevi örgütleri ile bir araya geldi.

Alevi toplumunun her üç adayla ilgili en doğru kararı verecek birikime ve vicdana sahip olduğunu belirten Demirtaş’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Sadece Türk, sadece Sünni vardır’ şeklindeki yanlış anlayış, büyük acıların yaşanmasına neden oldu.

“Özgürlük lafını kullanarak özgürlükleri gerileten anlayış, şimdi Çankaya’ya başkan olarak çıkmak istiyor.

“Kesinlikle kazanan biz olacağız. Mesele ortak mücadele alanını genişletmektir, umudu büyütmektir.

“Ancak yan yana gelmeliyiz. Bütün bu coğrafyayı sömüren kapitalist modernite yan yana durmamızdan korkar. Bir arada durmayalım diye ellerinden geleni yapar.

“İnsanları, Alevi olduklarını söylemekten çekinir hale getirmek istediler. Ama bugün Aleviler, demokrasinin aktif dinamik gücüdür. Biz bu seçimde ilkeleri oylamaya sunuyoruz. Bir kişi aday olmak durumundaydı, o kişi ben oldum.

“Ezilen, inkar edilmiş bir kimlik olarak da bu görevi yerine getirmek benim için onurdur. Hiç kimseyi mahcup etmeyecek bir duruşu sonuna kadar sürdüreceğiz.

“Asla ilkelerimiz ucuz siyasette pazarlık konusu olmayacaktır. İlkelerimiz bir aylığına savunabileceğimiz ilkeler değildir. Bu ilkeler HDP’den de kıymetlidir, benden de kıymetlidir.

“Alacağımız oy oranı elbette ki önemlidir, ancak tek başına belirleyici değildir. Cumhurbaşkanı olamasak da ilkelerimizi savunmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi her şey değildir, ama hiçbir şey de değildir.”

http://www.imctv.com.tr/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar