Haber / Çatışmalar tırmandı, Rusya Donetsk dahil üç sınır kapısını kapattı!
17:32 11 July 2014

Ukrayna birliklerinin direnişçilere karşı Doğu Ukrayna’da başlattığı operasyon nedeniyle Rusya bu sabah acil bir karar aldı. Ukrayna’da savaştan kaçan göçmenlere ülkeye giriş izni verilen sınır kapılarından üçü kapatıldı.

İnterfaks’ın haberine göre, bu geçiş noktaları Donetsk, Novoşahtinks ve Gukobo. Kapatma nedeni olarak bu bölgelerdeki silahlı çatışmalarda Rus sınır noktalarının hedef alınma tehlikesi gösterildi. Sözkonusu kapılardaki resmi görevlilerin de tahliye edildikleri açıklandı. Bu arada Rusya’nın altı bölgesinde, Ukrayna’dan gelen mülteci akınıyla ilgili olağanüstü hal ilan edildi.

Rusya’nın Sesi’nin haberine göre, Rusya Federasyon Konseyi’nde söz konusu gelişmelerle ilgili komite toplantısına katılan Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Vladimir Artamonov bu açıklamada bulundu. Artamonov ayrıca, olağanüstü halin Rostov, Volgograd, Astrahan bölgelerinde ve Kalmukya Cumhuriyeti, Stavropol Bölgesi ile Sivastopol kentlerinde geçerli olduğunu bildirdi.

Federal Göç İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, 1 Ocak tarihinden itibaren Rusya topraklarına sığınan Ukraynalıların sayısı 480 000’i buldu. Rusya topraklarında oluşturulan geçici kamplarda 20 000’in üzerinde Ukraynalı mültecinin kaldığını açıklayan Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Drobişevski, toplam 380 kampın kurulduğunu da bildirdi.

Kuzey Kafkasya Federal Bölge İdaresi Basın Departmanı, Ukrayna’dan toplu göç beklentisi üzerine bir gün önce Pyatigorsk kent yönetimi tarafından olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi. Haberde, kararın çarşamba günü Pyatigorsk Belediye Başkanı Lev Travnev’in katılımıyla gerçekleştirilen acil durumlar komisyon toplantısında alındığı belirtildi.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar