Haber / Kaffed’den açıklama
14:55 9 July 2014

Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından DÇB Başkanının yaptığı açıklamalar ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Bir grup Çerkes aktivistin Ukrayna parlamentosuna yaptığı Çerkes Soykırımı tanınsın başvurusunun ardından DÇB Başkanı Hauti tarafından yapılan açıklamada, Kaffed ve Başkanı Yaşar Aslankaya’nın da adı geçmiş ve bu konu diasporada ciddi şekilde tartışılmıştı. Konu üzerine Kaffed Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

DÇB Yönetimin Yapmış Olduğu Açıklama Hakkında

Kabardey Balkar Gerçeği (www.kbpravda.ru) isimli internet gazetesinde, Dünya Çerkes Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin, Ukrayna Parlamentosuna Çerkes Soykırımının tanınması için yapılmış müracaat ile ilgili görüşlerini belirten bir açıklama yer almıştır.

Haber metninde açıklamanın katılımcıları arasında Kaffed-Yaşar Aslankaya ismi de yer almıştır.

Kaffed Genel Başkanı veya Kaffed YK üyeleri, haberde belirtildiği gibi bir toplantıya katılmamıştır ve bir görüş beyan etmemiştir.

Sadece, DÇB Genel Sekreteri, görüşmeler yapıldıktan ve açıklama metni oluşturulduktan sonra Kaffed- Yaşar Aslankaya ismini katılımcılar listesine yazmak istediklerini telefonla ile Genel Başkanımıza iletmiştir. Genel Başkanımız, Kaffed olarak bu içerikteki bir açıklamaya katılmadığımızı ve kesinlikle imza vermeyeceğimizi, ismimizin yazılmaması gerektiğini söylemiştir. Yapılan uyarılara rağmen, Kaffed-Yaşar Aslankaya ismi haber metninde yer almıştır.

Kaffed Yönetiminin böyle bir davranışı onaylaması mümkün değildir. İnternette yayınlanmış haberin detaylarını öğrenmek ve ismimizin yazılması konusundaki tepkimizi göstermek amacıyla hazırlanmış bir yazı DÇB Yönetimine gönderilmiştir. DÇB Yönetiminden gelecek açıklama yönetim organlarımızda ele alınarak gereken adımlar atılacaktır.

Kafkas Dernekleri Federasyonu

Yorumlar (2)
  1. Recep Güler on said:

    Cektir.. caktır.. cuktur.. Tüm yaşannalara rağmen DÇB üyeliğinde hala ısrar eden Kaffede bir Çerkes evladı olarak söyleyebileceğim tek bir kelime var yazıklar olsun,inin lütfen artık bu halkın sırtından …

  2. Beytül Papa on said:

    Bu tür organizasyonlar emperyalist ülkelerin ve taşeronlarının Kafkasya coğrafyasında Rusyayı , Çerkes halkları üzerinden sıkıştırmak, bu coğrafyada tıpkı Orta doğuda olduğu gibi kan akıtmak planlarının bir parçasıdır.Yoksa Çerkeslerin ”soykırımı” falan kimsenin umuru değildir.
    Rusya ve Kafkas halkları barış içinde bir arada yaşamaya devam edecektir ve etmelidir.

HABER / En Çok Okunanlar